Conferinta Nationala Interdisciplinara dedicata depresiei – Bucuresti, 23-24 mai 2014

Compania de comunicare medicala Houston NPA anunta organizarea Conferintei Nationale “Impactul sindromului depresiv asupra pacientului si asupra societatii”, care se va desfasura la Bucuresti, pe 23 si 24 mai a.c. (locatia exacta va fi anuntata in curand). 

Obiectivele Conferintei: 

– Furnizarea informatiilor legate de diagnosticul precoce al depresiei la nivelul cabinetului medicului de familie. Potrivit noului pachet de asistenta medicala primara se va pune mai mult accent pe preventie, iar medicii de familie vor trebui sa depisteze din timp depresia la copii si la adultii peste 18 ani, cf unui program de screening pentru depresie, considerata afectiune prioritara.

– Facilitarea dezbaterilor intre specialistii implicati in diagnosticarea, tratarea si monitorizarea pacientilor cu depresie, crescand astfel nivelul de informare si constientizare in randul comunitatii medicale.

Program creditat EMC si EFC

Manifestarea stiintifica de inalta tinuta presupune o serie de prelegeri in plen (vineri 23 mai, intre orele 14-20 si sambata 24 mai, intre orele 09-14) sustinute de lectori de elita din mai multe specialitati medicale implicate in diagnosticarea, tratarea si monitorizarea pacientilor cu depresie. 

La aceste prelegeri in plen sunt asteptati aproximativ 250 participanti: medici (medicina de familie&psihiatrie in principal, neurologie, boli metabolice, endocrinologie, geriatrie si gerontologie, cardiologie, medicina interna etc); psihologi, psihoterapeuti; medici rezidenti; farmacisti; reprezentanti ai asociatiilor de pacienti; ai autoritatilor din domeniul medical. 

Teme abordate

Cabinetul medicului de familie – primul popas in depistarea depresiei. Programul de screening pentru depresie; Depresia – o cauza semnificativa de dizabilitate. “Costurile” depresiei; Aderenta la tratament-aspectul cheie in tratamentul depresiei; Noutati in terapia antidepresiva; Antidepresivele si interactiunile medicamentoase; Legatura medicina de familie-psihiatrie ambulatorie; Particularitatile depresiei la copii/adulti/varstnici; Diagnosticul diferential al depresiei; Impactul depresiei asupra sanatatii inimii; Depresia-paravan pentru bolile somatice; Legatura sindromului depresiv cu sindromul dureros; Semnele psihiatrice si somatice ale sindromului depresiv; Simptomele de discontinuare in tratamentul antidepresiv; Amputarea afectiva si depresia; Depresia: perspectiva psihoneuroendocrinologiei; Factorii de risc la pacientii depresivi cu comorbiditati; Influenta depresiei asupra aderentei la tratament in cazul bolilor cronice; Manifestarile endocrinologice/neurologice/de nutritie etc ale depresie; Comunicarea cu pacientul depresiv; Depresia si mediul virtual; Programe educationale pentru depresie; Programul National de Sanatate Mintala; Prezentari de cazuri clinice.

Inscriere

Taxele de participare pentru medici si farmacisti sunt cuprinse intre 100 lei si 150 lei, pentru psihologi/psihoterapeuti intre 150-200 lei, iar pentru asistenti si rezidenti intre 50 si 100 lei. Taxele sunt reduse pana la 1 mai! Taxele includ: accesul la lucrari, kitul de eveniment, creditarea EMC/EFC, mesele (cina vineri, pranz sambata), pauzele de cafea. 

In demersul de organizare a acestei conferinte Houston NPA ii invita alaturi pe toti cei interesati sa comunice si sa afle informatii de actualitate despre depresie, putand astfel influenta major traseul pacientului si rata de succes a tratamentului, dar si pe cei care, in calitate de lectori, parteneri si sustinatori ai manifestarii, pot deschide cu aceasta ocazie noi cai de dialog si de informare astfel incat impactul sindromului depresiv asupra pacientului si asupra societatii sa fie cat mai mic.

Contacte:

Manager Proiect: Simona Oprea – PR Manager Houston NPA, simona.oprea@houston.ro, 0733.076.381.

Inscrieri: Corina Stancu – Events Manager Houston NPA, evenimente@houston.ro, corina.stancu@houston.ro, 021-317.09.43, 0723.856.179

Site eveniment: www.despre-depresie.ro (disponibil din 25 martie)