Conferinta Nationala Interdisciplinara “Stres, Anxietate, Depresie (S.A.D.)

 

Stresul, anxietatea si depresia – 3 subiecte de actualitate abordate in cadrul
unei conferinte interdisciplinare dedicata profesionistilor in sanatate
8-9  mai 2015, Bucuresti-Hotel Ramada Parc

 

      Compania de comunicare medicala Houston NPA organizeaza pe 8-9 Mai 2015 la Hotel Ramada Parc Bucuresti Conferinta Nationala Interdisciplinara “Stres, Anxietate, Depresie (S.A.D.): 3 provocari care necesita o abordare interdisciplinara”.
     Organizatorul si Partenerii Oficiali ai evenimentului (Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia”, Spitalul de Psihiatrie “Eftimie Diamandescu”, Centrul pentru Inovare in Domeniul Medical Inomedica, Platforma http://www.depresiv.ro, Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa, Asociatia de Suicidologie si Liga Romana pentru Sanatate Mintala) isi propun ca aceasta conferinta sa faciliteze dezbaterile intre specialistii implicati in diagnosticarea, tratarea si monitorizarea pacientilor cu tulburari de sanatate mintala, crescand astfel nivelul de informare si constientizare in randul comunitatii medicale, dar si s a furnizeze informatii legate de diagnosticul precoce al celor mai frecvente tulburari de sanatate mintala.
     Manifestarea stiintifica de inalta tinuta presupune o serie de dezbateri si prezentari in plen (vineri 8 mai, intre orele 13-20 si sambata 9 mai, intre orele 09-14) sustinute de lectori de elita din mai multe specialitati medicale. Printre lectorii evenimentului se numara Prof. Dr. Mirela Manea (m. pr. psihiatrie), Prof. Dr. Luiza Spiru (m. pr. medicina interna si geriatrie-gerontologie), Conf. Dr. Maria Ladea (m. pr. psihiatrie), Sef Lucr. Dr. Mihail Pirlog (sociolog), Sef Lucr. Dr. Lavinia Duica (m. pr. psihiatrie), Dr. Mihai Bran (m. sp. psihiatrie), Dr. Valeria Herdea (m. pr. medicina de familie), Dr. Ileana Brinza (m. pr. medicina de familie), Dr. Elena Branaru (m. pr. neuropsihiatrie), Dr. Vlad Stroescu (m. sp. psihiatrie), Dr. Ioana Stoleriu (m. sp. psihiatrie), Dr. Claudia Dima (m. pr. sanatate publica si management), Dr. Iolanda Dumitrescu (m. sp. psihiatrie), Dr. Psih. Mara Adriana Priceputu (psihoterapeut), Psih. Raluca Nica, Psih. Dan Ioanitescu (psih. clinician).

     Temele de pe agenda conferintei sunt: depresia la pacientul varstnic, impactul stresului in contextul imbatranirii precoce, abordari moderne pentru screeningul depresiei si al tulburarilor de anxietate, stigma bolilor psihice-element de amplificare a costurilor socio-economice ale tulburarii depresive, promovarea politicilor de sanatate mintala bazate pe dovezi, proceduri de lucru interdiciplinare in abordarea pacientilor cu tulburari psihice, suicidul in Romania, sindromul de burnout la cadrele medicale, noi servicii de sanatate mintala in Romania, solutii inovative pentru sanatatea copiilor, combaterea stigmei asociate tulburarilor psihice in medicina primara si comunitara, caderea de calciu: un sindrom psiho-socio-cultural romanesc, anxietatea si depresia din perspectiva psihiatrului si psihologului, depresia si anxietatea ca fatete psihopatologice ale stresului cronic, studii de caz.

 Programul este creditat pentru medici, farmacisti, asistenti, psihologi.
     La eveniment sunt asteptati peste 300 participanti: medici (medicina de familie, psihiatrie, neuropsihiatrie, psihiatrie pediatrica, dar si medici din alte specialitati (expertiza medicala a capacitatii de munca, reabilitare medicala, geriatrie si gerontologie, neurologie, boli metabolice, endocrinologie, medicina interna etc), deoarece afectiunile psihice afecteaza foarte des pacientul si din punct de vedere somatic, fiind frecvent asociat bolilor cronice, iar medicii specialisti care ii trateaza pe acesti pacienti trebuie sa cunoasca implicatiile si complicatiile tulburarilor de sanatate mintala si sa colaboreze cu medicul psihiatru; psihologi, psihoterapeuti; farmacisti; asistenti medicali/de farmacie; reprezentanti ai autoritatilor din domeniul sanitar.
     Taxele de participare pentru medici si farmacisti sunt cuprinse intre 120 lei si 160 lei, pentru psihologi/psihoterapeuti intre 150-190 lei, iar pentru asistenti si rezidenti intre 70 si 110 lei. Taxele sunt reduse pana la 25 aprilie 2015! Detalii si inscrieri pe site-ul evenimentului www.despre-depresie.ro.
      In demersul de organizare a acestei conferinte Houston NPA ii invita alaturi pe toti cei interesati sa comunice si sa afle informatii de actualitate despre stres, anxietate si depresie, putand astfel influenta major traseul pacientului si rata de succes a tratamentului, dar si pe cei care, in calitate de lectori, parteneri si sustinatori ai manifestarii, pot deschide cu aceasta ocazie noi cai de dialog si de informare, astfel incat impactul acestor tulburari de sanatate mintala asupra pacientului si asupra societatii sa fie cat mai mic.

      Contacte:

     •   Manager Proiect: Simona Oprea – PR Manager Houston NPA, simona.oprea@houston.ro , 0733.076.381.
     •   Inscrieri: Madalina Tudorache – Coordonator evenimente Houston NPA, madalina.tudorache@houston.ro , 021-317.09.43; 0725.221.018.
     •   Site eveniment: www.despre-depresie.ro