Conferinta pacientilor cu boala Parkinson, Iasi, 4-5 iulie

Manifestarea va avea loc la Iasi, in amfiteatrul Institutului de Medicina Legala, in perioada 4-5 iulie 2013. Evenimentul interdisciplinar se adreseaza: pacientilor si insotitorilor acestora, medicilor cu specialitatea neurologie, medicina de familie, recuperare medicala, nutritie, kinetoterapie, psihologie, urologie, geriatrie, farmacistilor, asistentilor medicali si de farmacie. 

Printre temele ce urmeaza sa fie abordate in cadrul conferintei se afla: diagnosticul bolii Parkinson, principii de recuperare neurologica ale pacientului cu boala Parkinson, efecte adverse ale medicamentelor antiparkinsoniene, nutritia in boala Parkinson, depresia si anxietatea in boala Parkinson, imbatranirea activa in boala Parkinson, managementul durerii la pacientul cu boala Parkinson, stimularea cerebrala profunda, reeducarea limbajului si a functiilor cognitive la persoanele cu boala Parkinson, terapia ocupationala-solutii pentru pastrarea vietii independente in lupta cu boala Parkinson.

Coordonatorul stiintific al manifestarii este Prof. Dr. Cristian Dinu Popescu, seful Sectiei de Neurologie a Spitalului Clinic de Recuperare din Iasi Printre lectorii care au confirmat deja participarea se afla: conf. dr. Aurora Constantinescu, conf. dr. Gabriela Raveica, sef lucrari dr. Diana Hodorog, sef lucrari dr. Raluca Maria Popescu, asist. univ. dr. Bogdan Ignat, dr. Doru Baltag, dr. Dan Farcas, psiholog Irina Pavaluc, psiholog Luminita Mariuta, ktp. Elena Nechifor, ktp. Radu Anania, ktp. Ionut Dimitriu, Ionut Tudorancea, Mihai Vleju, Dan Raican..

Taxele de participare la eveniment variaza astfel: 30 lei pentru membrii Asociatiei de lupta impotriva bolii Parkinson, 50 lei pentru pacienti non-membri ai asociatiei, insotitori, asistenti medicali si de farmacie, 100 lei pentru medici si farmacisti. 

Pentru pacienti si insotitori, taxa cuprinde accesul la lucrari, pauzele de cafea, cina festiva, un volum din cartea „Sfaturi de zi cu zi in boala Parkinson” (Dan Raican, dr. Dan Farcas).

Pentru medici, farmacisti, asistentii medicali si de farmacie, taxa cuprinde: accesul la lucrari, diploma si creditele EMC/EFC, pauzele de cafea, cina festiva, un volum din cartea „Sfaturi de zi cu zi in boala Parkinson” (Dan Raican, dr. Dan Farcas).

Detalii si inscriere: evenimente@houston.ro, 0756. 03.03.16, www.houston.ro.