Cunoaste Omul din spatele autismului – 2011

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (ANCAAR) si Houston NPA au dat startul campaniei nationale “Omul din spatele autismului”. 

Campania se va desfasura in perioada iulie-decembrie 2011 (continuare si in 2012) si are ca scop principal informarea opiniei publice cu privire la Tulburarile din Spectrul Autist, in cazul adolescentilor si adultilor, dar si strangerea de fonduri necesare pentru construirea unei Case Familiale in Soveja, judetul Vrancea, un centru rezidential si de lucru dedicat adolescentilor si adultilor cu autism.

 

Proiectul Casei Familiale are in vedere in prima etapa achizitionarea terenului si construirea primului pavilion in care pot fi instruiti tinerii cu autism, cu un spatiu de cazare corespunzator. Urmeaza construirea celui de-al doilea pavilion si a unei ferme terapeutice, unde vor lucra si persoanele cu TSA. 

 

Prin aceasta campanie ANCAAR si Houston NPA doresc sa traga un semnal de alarma asupra faptului ca in Romania autismul la tineri si adulti reprezinta o problema grava, extrem de actuala si de prezenta, care necesita o legislatie speciala, informare si constientizare din partea opiniei publice, directionare de resurse si deschidere sociala in fata acestor persoane. 

 

In cadrul campaniei de informare si strangere de fonduri “Omul din spatele autismului”, vor fi organizate: Maratonul pentru autism (Parcul Izvor, 3 septembrie 2011), Conferinta Nationala “Omul din spatele autismului” (1/2 octombrie 2011, Focsani – 300 participanti: apartinatori ai persoanelor cu autism, cadre medicale, autoritati, mass-media); Spectacol de fundraising (noiembrie), miniconcerte de pian, expozitie de pictura “Artistul din spatele autismului”.