Durerea lombara acuta, abordare multidisciplinara complexa. Focus pe analgezie – Bucuresti (4 nov), Iasi (5 nov), Timisoara (6 nov)

Medicii specializati in reumatologie, recuperare, medicina fizica si balneologie, ortopedie si neurologie sunt asteptati la cursurile acreditate EMC “Durerea lombara acuta, abordare multidisciplinara complexa. Focus pe analgezie”, organizate de compania Dr. Reddy’s Laboratories Romania in Bucuresti (4 noiembrie – Hotel Novotel), Iasi (5 noiembrie – Hotel Pleiada) si Timisoara (6 noiembrie – Hotel Boavista).

Cursurile stabilesc cadrul stiintific pentru abordarea multidisciplinara a patologiei din perspectiva diagnosticului, tratamentului si a monitorizarii corecte a pacientilor cu durere lombara.   

In tarile industrializate, un procent de pana la 80% din populatie va experimenta un episod de durere de spate pe parcursul vietii. Anual, aproximativ jumatate din populatia adulta va suferi de durere de spate. Pentru 85% dintre pacienti, durerea de spate nu are o cauza decelabila. Pacientii a caror simptomatologie devine cronica (aprox 7%) au o stare considerabila de disconfort cu impact negativ asupra calitatii vietii[1]. 

Cursurile se bucura de prezenta Dr. Lieven DANNEELS, Presedinte al Societatii Belgiene pentru Studiul Spatelui si Profesor la Universitatea de Medicina din Gent-Belgia.

In toate cele 3 centre universitare, Profesorului Danneels i se vor alatura renumiti medici romani. In Bucuresti vor conferentia Prof. Univ. Dr. Ruxandra IONESCU, Presedintele Societatii Romane de Reumatologie (tema “Durerea lombara in reumatologie”) si Prof. Univ. Dr. Gelu ONOSE, Presedintele Societatii Romane de Neuroreabilitare (tema “Lombosacralgia-lomboradiculopatie(i)-patologie interdisciplinara. Perspectiva specialitatii de recuperare”).

La Iasi lectorii sunt Sef Lucr. Dr. Elena REZUS, Sef Clinica Reumatologie I, Spital Clinic de Recuperare Iasi (tema “Durerea lombara de cauza discogena. Patologie si tratament farmacologic”) si Prof. Univ. Dr. Paul BOTEZ, Presedintele Asociatiei Traumatologilor si Ortopezilor din Moldova (tema “Durerea in ortopedie – coloana vertebrala si membrele inferioare”).

Prof. Univ. Dr. Mihai DRAGOI, Seful Disciplinei de Medicina fizica si balneologie a UMF “Victor Babes Timisoara” (tema “Aspecte clinico-terapeutice in durerea lombara”) si Prof. Dr. Radu PREJBEANU, Sef Clinica de ortopedie si traumatologie a Spitalului Clinic de Urgenta Judetean Timisoara (tema “Rolul analgeziei multimodale in durerea lombara cronica”) vor fi gazdele evenimentului la Timisoara.

Accesul medicilor la curs se face numai pe baza inscrierii prealabile si confirmarii ferme primite din partea organizatorilor. Pentru informatii despre eveniment va rugam contactati madalina.tudorache@houston.ro, 0725.221.018.

“Compania Dr. Reddy’s, prezenta pe piata romaneasca de 20 de ani, sustine actiuni de responsabilitate sociala orientate spre educatie si sanatate, in beneficiul pacientilor, dar si al comunitatii medicale, cu scopul diseminarii de informatii utile tuturor pentru imbunatatirea calitatii vietii” a declarat Cristina Garlasu, Director General Dr. Reddy’s Laboratories Romania.