“Evenimentele Farma Practic devin traditie in peisajul pregatirii continue farmacistilor din Romania”

Farm. pr. Speranta IACOB, Presedinte Colegiul Farmacistilor Cluj: „Evenimentele Houston Farma Practic sunt pe cale sa devina traditie in peisajul pregatirii continue a farmacistilor din Romania. Primul punct forte al acestor evenimente, care implica mai multe resurse, este locatia in care se desfasoara, care permite detasarea farmacistilor de problemele curente si focalizarea mult mai mare a atentei asupra subiectelor prezentate. Un alt avantaj este incurajarea farmacistilor practicieni pentru sustinerea prezentarilor, astfel ca multe dintre acestea se suprapun foarte bine pe practica din farmacie. De asemenea, premierea implicarii farmacistilor activi pe parcursul dsfasurarii evenimentului este de natura sa incurajeze exprimarea opiniilor. Diversitatea temelor abordate pe parcursul sesiunilor acopera cu succes nevoile de pregatire continua a participantilor. Cu toate acestea sunt inca teme insuficient abordate, care probabil, vor fi atinse la evenimentele urmatoare, precum farmacovigilenta, aspecte de farmacotoxicologie, interactiuni medicamentoase. La fel ca un obiect de pret a carui valoare creste de-a lungul timpului prin slefuire permanenta, manifestarile Houston Farma Practic isi imbunatatesc permanent calitatea. Aspecte care in  plus, ar imbunatati pe viitor, implicarea precum si responsabilitatea farmacistilor prezenti ar putea fi completarea in ultima sesiune a unui chestionar final de evaluare din continutul subiectelor prezentate. Nu in ultimul rand, alternarea programului de pregatire cu cel social este in masura sa ii faca pe farmacistii participanti sa socializeze, sa cunoasca noi colegi, sa isi dezvolte constiinta de corp profesional”.

Farm. pr. Adelaida HAIDUC, Vicepresedinte Colegiul Farmacistilor Cluj: “M-am implicat cu placere in desfasurarea Houston Farma Practic Centru, pentru ca mie mi-a placut in mod deosebit acest eveniment inca de la prima lui editie, cand mi-am dat seama ca este altceva fata de ceea ce ni se ofera in momentul de fata. Este un eveniment organizat la standarde ridicate, la care farmacistii interesati au ocazia sa audieze prezentari importante pentru pregatirea farmaceutica continua, expunandu-se idei si notiuni aplicabile in activitatea zilnica. Asa cum am mai spus, ma bucur ca aceasta forma de pregatire a farmacistilor nu este nicidecum una formala si ca cei care au ramas pana la sfarsitul lucrarilor isi merita cu prisosinta creditele. Consider ca in momentul de fata temele cele mai interesante pentru farmacisti  sunt cele legate de practica obisnuita: farmacologie, farmacie clinica, legislatie si nu in ultimul rand temele medicale”.

Farm. pr. Maria BOTEZATU, Presedinte Colegiul Farmacistilor Brasov: “In primul rand vreau sa multumesc organizatorilor evenimentului “Houston Farma Practic” si sa le transmit ca din punctul meu de vedere editia VII-a a fost mai mult decat o reusita si asta atat prin mesajul transmis prin lucrarile prezentate, dar mai ales prin modul in care se permite interactivitatea intre lectori si participanti”.

Dr. Maria SZERAC, CEO Houston NPA, organizatorul seriei de evenimente regionale pentru farmacisti si asistenti de farmacie – Farma Practic: “Am ascultat cu interes discutiile referitoare la modul in care se face educatia farmaceutica continua in Romania si m-a bucurat faptul ca exista farmacisti si asistenti de farmacie cu adevarat profesionisti care cer  modificarea actualelor reglementari. Ca organizatori ai Farma Practic vom continua sa identificam la nivelul intregii tari care sunt farmacistii si asistentii de farmacie care vin la evenimente de informare pentru continutul stiintific al acestora, pentru lectorii de calitate si pentru informatiile de ultima ora, vom pastra conceptul interactiv-practic si vom invita in continuare lectori care au ceva de spus si stiu sa transmita ce au de spus”.

Urmatorul eveniment Houston Farma Practic este organizat la Gura Humorului – Hotel Best Western Bucovina, intre 25-27 noiembrie 2011 si se adreseaza farmacistilor si asistentilor de farmacie din judetele Iasi, Suceava, Vaslui, Neamt, Bacau, Botosani.