Forumul Viitorul farmaciei comunitare independente din Romania, 7-8 iunie, Poiana Brasov

Obiectivele Forumului: facilitarea schimbului de experienta si generarea de idei pentru dezvoltarea farmaciilor comunitare independente din Romania; prezentarea modelului farmaciilor independente din diverse tari europene; informarea despre primele initiative de organizare ale farmaciilor romanesti independente cu scopul de a reabilita imaginea farmacistului in ochii pacientului; crearea de oportunitati de networking si socializare, atat intre participanti, cat si cu vorbitorii; dezvoltarea strategiilor pentru ca farmaciile comunitare independente din Romania sa faca pasul necesar de la „supravietuire” catre “profit si competitivitate”, catre profesionalism si etica de inalta clasa, implicare in comunitate, informarea corecta a pacientilor; prezentarea unor notiuni de management si marketing farmaceutic care pot constitui solutii pentru iesirea din criza de indentitate a farmaciilor independente. 

Invitatii speciali ai Forumului vin din Belgia: farm. Guy Devillé, detinator de farmacie timp de 43 de ani si presedinte onorific al primului grup belgian de farmacisti independenti Dynaphar, alaturi de Farm. Liana Lazarica, membru al celulei de conferinte Dynaphar si detinator de farmacie timp de 16 ani. 

Din tara vor participa: Farm. sp. Rodica Ionita (Presedinte Patronatul Farmaceutic Brasov, Presedinte Federatia Farmacia, coordonator stiintific al Forumului), Farm. pr. Aneta Badea (Presedinte Patronatul Farmaceutic Galati, Vicepresedinte Federatia Farmacia), Dr. Mihai Preda (Coordonator brand Ethica), Farm. pr. Aurora Toma (Director Primula Officinalis), Farm. dr. Robert Ancuceanu (UMF Carol Davila, Facultatea de Farmacie), Farm. Paul Andreianu (Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti), Farm. Georgeta Zamescu (Director General Farmacia Apoteca). 

Printre subiectele care vor fi prezentate in cadrul Forumului: modelul de organizare a farmaciilor independente in Belgia, perspectiva europeană asupra farmaciei comunitare independente, prezentare Ethica – grupul farmaciilor independente, primii pasi in modernizarea farmaciei independente romanesti, branding-ul: o necesitate a farmaciei independente, noutati in legislatia farmaceutica, de unde bate vantul schimbarii pentru farmaciile comunitare independente, managementul farmaciei de circuit deschis, studiu de caz-de la farmacia “din colt” la farmacia unei comunitati. 

Moderarea discutiilor este asigurata de Europharm Distributie, prin: Farm. Margareta Mares, Viorel Vodita, Adrian Drondoe. 

„Farmacia comunitara independenta este intr-o perioada de declin, amenintata de factori externi si interni, fiind nevoie de o interventie imediata a fiecarui farmacist detinator de farmacie comunitara independenta. Europharm Distributie este un promoter al nevoii de dezvoltare al farmaciei independente, iar acest demers este unul care se alatura proiectelor din anii anteriori care au vizat farmacistii independenti. Cu ocazia acestui Forum facilitam schimbul de informatii intre farmaciiile comunitare independente din Romania, oferind o perspectiva globala despre statutul si initiativele farmaciilor independente in Europa. Intelegem ca dincolo de relatia comerciala, pentru ca farmacia independenta sa reziste, sa fie competitiva si solida financiar, este nevoie ca farmacistii din farmacia comunitara sa se dezvolte continuu.” a explicat Viorel Vodita, Marketing Manager Europharm Distributie.

Intrebat despre tema principala a acestui Forum (viitorul farmaciei independente), Farm. dr. Robert Ancuceanu a declarat pentru organizatori: „E greu sa faci predictii, mai ales despre viitor“, ar fi spus Niels Bohr. Asta nu impiedica meteorologii sa faca predictii si nici restul lumii sa le dea atentie. E greu sa prezici viitorul farmaciei in lume si mai ales in Romania, dar nu imposibil. Intelegand mutatiile in domeniul recepturii, perspectivele distributiei online a medicamentelor, ale dezvoltarii de noi competente in domeniul farmaciei, asteptarile sociale de la profesia de farmacist, putem intelege macar in parte viitorul nostru profesional. Iar daca vrem sa-l stim complet, trebuie sa nu uitam ca „cea mai buna cale de a prezice viitorul consta in a-l inventa“.

„Primul meu loc de munca a fost un depozit de medicamente. De atunci imi place sa lucrez cu reprezentantii farmaciilor, iar de cativa ani compania Houston si-a construit un brand in jurul evenimentelor dedicate farmacistilor, prin organizarea seriei Farma Practic. Farmaciile independente au rol extrem de important in comunitate si il vor avea atata timp cat vor continua sa fie orientate catre pacient, sa ne faca sa avem incredere in serviciile lor. Cred ca proiectul „Viitorul farmaciei comunitare independente” se va dovedi un succes prin calitatea lectorilor, prin abordarea unor teme practice si, nu in ultimul rand, prin calitatea participantilor si reprezentativitatea uniforma la nivelul intregii tari. La finalul acestui eveniment ne dorim ca participantilor sa le fie clare tehnicile prin care pot ajunge de la „supravietuire” la un business profitabil, facut cu profesionalism si emotie, in slujba pacientului.” este de parere dr. Maria Szerac, CEO Houston. 

Taxa de participare este de 220 lei/farmacist si include: accesul la sesiunile de lucrari, cazare 1 noapte (7/8 iunie), 1 pranz, 1 cina, 2 pauze de cafea, kitul de eveniment (mapa, ecuson, agenda si pix, diploma EFC). Numarul total al participantilor este limitat la 160 persoane.

Detalii despre inscriere la: cristina.tache@houston.ro (0725 221 016) sau la nr. de tel/fax 021.317.09.43.

FORUMUL “VIITORUL FARMACIEI COMUNITARE INDEPENDENTE DIN ROMANIA, pe scurt:

-Eveniment exclusivist, organizat in premiera in Romania, participanti din toata tara

-Invitati de renume care vor sustine teme relevante si de interes major pentru farmacistii care activeaza in farmaciile independente

-Modelul de succes al farmaciilor independente din Europa 

-Notiuni de management & marketing pentru farmaciile independente 

-Farmaciile independente din Romania: de la “supravietuire” catre “profit si competitivitate” 

***

Despre organizatori:

Houston NPA – companie romaneasca independenta specializata in comunicarea medicala si sociala, care dezvolta proiecte si parteneriate pentru:  industria farmaceutica – profesionisti in sanatate – cadre medicale – mass media – public larg –  asociatii de pacienti (evenimente proprii, consultanta si strategii PR, concept si management evenimente, publicatii medicale, parteneriate proiecte europene). Houston este organizatorul Farma Practic, serie de evenimente regionale dedicate farmacistilor si asistentilor de farmacie din toata tara, care a ajuns la cea de-a 23-a editie.  

Europharm Distributie, parte a grupului GlaxoSmithKline Romania (GSK), este una dintre cele mai importante companii locale de distributie farmaceutica, cu o activitate de peste 18 ani in piata romaneasca. Europharm Distributie isi propune sa continue proiectele prin care contribuie la educatia profesionala a detinatorilor de farmacii independente, aceasta fiind una dintre directiile sale strategice. In perioada 2010-2012 eforturile in acest domeniu au fost concentrate pe participarea la Congresul National de Farmacie de la Targu-Mures si prezenta la evenimentele Farma Practic 2011-2012, organizate de Houston NPA, cu prezentari specifice pentru managementul financiar al farmaciei independente. 

Domeniile de dezvoltare in care Europharm Distributie isi va aduce contributia in perioada 2013-2015 sunt legate de suportul acordat in managementul afacerii farmacistului de farmacie independenta. Compania are in vedere domeniul comercial, prin informari legate de gestionarea propriei afaceri si domeniul legislativ, prin informari privind legislatia farmaceutica si nefarmaceutica.