Informatii de ultima ora despre sanatate la SaFrIna Bucuresti

Evenimentul gazduit de Crystal Pallace Ballrooms a debutat cu un moment de tango argentinian prezentat de Ovidiu&Corina. Au urmat o serie de prezentari dinamice intrerupte, din cand in cand, de momente artistice si tombole cu premii atractive.

Doamnele au ascultat cu maxim interes prezentarea concisa, dar de mare impact a medicului dermatolog Victor Clatici despre interventiile cu laser de tip noninvaziv cu ajutorul carora pot fi tratate multe probleme precum acneea vulgara, ridurile, petele pigmentare, semnele de varsat de vant sau varicela ori cicatricile lasate de diferite traumatisme sau arsuri. “Cu ajutorul procedurilor noninvazive, integritatea pielii este respectata, nu se creeaza niciun fel de rana si, prin urmare, nu necesita ingrijiri speciale dupa interventie. Practic, pacienta vine, isi curata fata, incepem procedura, iar, dupa aceea, poate sa plece sa isi reia activitatile profesionale sau sociale fara niciun fel de problema” a explicat dr. Victor Clatici.

A fi sau a nu fi…afectiune ORL. Asa si-a intitulat prezentarea Ioana Voda, managerul clinicii NOVA. Doamna doctor si-a informat si amuzat audienta, povestind cu umor despre mai multe probleme cotidiene precum sforaitul sau dependenta de picaturile de nas. “Sunt foarte multi romani care sunt dependenti. Daca nu recunosc ei, recunosc sotiile sau prietenii…dau o groaza de bani pe asa ceva, pentru ca nu pot trai fara ele, nu pot dormi fara ele,  ba chiar sunt unii care le folosesc chiar si de trei ori pe zi ca sa respire. Ca urmare, mucoasa se lezeaza, se atrofiaza, se hipertrofiaza si apare un cerc vicios, o dependenta ca aceea de fumat sau de cafea.” a explicat Ioana Voda. Pentru “dezintoxicare” este recomandata administrarea de ser fiziologic, ca sa se pacaleasca pacientul si sa incerce sa respire – daca acesta nu are afectiuni precum sinuzita care sa justifice senzatia permanenta de nas infundat.

Din tematica prezentarilor interactive nu au lipsit sfaturile despre o dieta sanatoasa aduse de prof. dr Constantin Ionescu-Targoviste, expert in nutritie si boli metabolice.  Acesta le-a vorbit invitatelor despre rolul painii integrale intr-o alimentatie variata si bogata in fibre, insistand pe procedeul special de obtinere a fainii de grau folosit de Vel Pitar. “Este un produs care a beneficiat de o tehnologie de macinare a bobului de grau ce ii pastreaza toate componentele lui favorabile. In coaja bobului de grau e cea mai mare cantitate de vitamina B1, care in mod normal ar fi fost inlaturata o data cu decojirea bobului de grau inainte de macinare. Folosind graul intreg, noi pastram si vitaminele si fibrele alimentare cu  rol esential in combaterea epidemiei moderne de obezitate. Tot fibrele alimentare au si efecte anticancerigene pe tractul intestinal.”

La SAFRINA au participat si reprezentantii BARILIFE, un proiect care aduce in Romania un concept cu adevarat inovator: “virtual retirement home”. O alternativa la caminele de batrani, Barilife ofera servicii integrate pentru ingrijirea la domiciliu a varstnicilor: “Ganditi-va la o planta careia ii schimbi pamantul. In 90% dintre cazuri,  planta moare. Ganditi-va ca luam niste persoane in varsta din propriul camin si le transportam intr-o alta zona. Sfarsitul este inevitabil. Noi generam confortul de care au nevoie astfel incat nu sunt nevoiti sa isi paraseasca locuinta.”  Spre surprinderea invitatelor SAFRINA, Barilife este un produs accesibil. Cel mai ieftin pachet, „pachetul de argint” costa 75 de RON, suma ce acopera serviciile Dispeceratului Barilife si ale Help Centerului si dispozitivul vocal de apelare, un buton-bratara, aflat permanent la dispozitia clientului, care poate fi apasat de oriunde din locuinta, facand legatura dintre client si „ingerul sau pazitor”, dispecerul Barilife. Apasand pe acest buton, batranii pot primi ajutor in cazul accidentelor casnice, pot cere verificarea vizitatorilor nesteptati si pot chema echipa de paza si securitate in ajutor.

Prezenta la SAFRINA, Ana Maria Nitulescu, medic sef la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, a subliniat cat de necesare sunt astfel de evenimente pentru cresterea gradului de informare a pacientilor din Romania. “Astfel de evenimente sunt extrem de binevenite pentru ca, in general, pacientii nu isi cunosc drepturile si obligatiile. Consider ca astfel de evenimente ajuta atat pacientul, cat si medicul, imbunatatind comunicarea dintre acestia”. Directorul CASMB a insistat asupra modalitatilor prin care pacientii romani pot beneficia de asistenta medicala in strainatate in baza asigurarii de sanatate din tara. Din experienta dansei, cele mai mari probleme au aparut la formularul E112, eliberat de CAS in urma solicitarii facute de medicul curant., care recomanda tratamentul efectuarea tratamentului in afara granitelor tarii. Atentie, insa! Formularul E112 poate fi completat doar pentru tratamente care intra in pachetul de servicii de baza prevazut de sistemul de asigurari sociale din Romania. 

Pentru prima data la SAFRINA, Ariana Pauletti, specialista in podologie, le-a vorbit doamnelor despre tot ce pot face pentru a isi ajuta picioarele sa ramana frumoase si sanatoase. La „Doctorul Picioarelor”, Ariana le recomanda doamnelor sa poarte plantare personalizate, niste proteze externe, realizate din materiale anatomice, non-alergice, cu o structura interioara modelata special dupa forma piciorului, astfel incat sa poata fi introduse in incaltaminte. Aceste produse ajuta la imbunatatirea echilibrului si a posturii, la evitarea bataturilor si la stimularea circulatiei sangvine. Plantare special sunt proiectate pentru sportive si pentru pacientii care sufera de diabet sau reumatism.

Ca si podologia, homeopatia este o disciplina despre care nu se stie foarte mult la nivelul publicului. Totusi, doamna doctor Iuliana Ungur ne-a asigurat ca principiile homeopatiei au fost probate si pot completa cu succes solutiile terapeutice propuse de medicina clasica. „Daca vrei sa faci o interventie chirurgicala, neaparat arnica inainte si dupa, pentru ca atunci sangerarea nu va mai fi mare, recuperarea va fi foarte buna, vindecarea foarte bine. Daca apare o febra la copil ii administrezi din ora in ora aconitum in concentratie foarte mica si temperatura scade. Tratamentul homeopat face minuni, pentru ca remediul homeopat actioneaza pe niste caracteristici personale.”

SAFRINA are la baza un concept  creat si dezvoltat de Houston NPA, care isi propune sa apropie femeile de specialisti din domeniul medical si din industria frumusetii, in masura sa le ofere doamnelor informatii practice si de actualitate. Urmatoarele editii SAFRINA vor avea loc la Cluj (15 noiembrie) si Iasi (29 noiembrie). Daca doriti sa ne faceti recomandari legate de persoane pe care doriti sa le invitam la Safrina in aceste doua orase sau daca doriti sa ne dati referinte despre companii cu produse si servicii de calitate din Cluj, respectiv Iasi, le asteptam cu drag si va multumim anticipat!