Asociatia AntiParkinson alaturi de Houston NPA continua si in 2012 lupta contra bolii Parkinson

A.    Ziua Internationala a bolii Parkinson sarbatorita pe 5 aprilie la Deva
Primul eveniment va avea loc la Deva, pe 5 aprilie 2012, fiind organizat cu prilejul Zilei Internationale a bolii Parkinson (celebrata anual la nivel mondial pe data de 11 aprilie). Actiunea are drept scop cresterea nivelului de constientizare in ceea ce priveste boala Parkinson si transmiterea de informatii in legatura cu impactul pe care aceasta boala o are asupra individului, familiei si societatii.
Organizatorii considera ca o mai mare informare va reduce stigma asociata bolii Parkinson, va creste intelegerea si sprijinul comunitatii si va conduce la cresterea calitatii vietii pentru cei afectati de aceasta maladie.
Actiunea, la care vor participa aproximativ 70 de persoane (pacienti, apartinatori, cadre medicale, sustinatori ai persoanelor afectate de maladia Parkinson), va incepe cu o conferinta de presa la care vor participa reprezentanti si membri ai Asociatiei AntiParkinson si autoritati locale, urmata de o sesiune de lucrari prezentate de cadre medicale implicate in tratamentul si imbunatatirea calitatii vietii pacientilor cu Parkinson.
In seara zilei de 5 aprilie participantii pot lua parte la un spectacol sustinut de membrii asociatiei Antiparkinson si de partenerii lor (vernisaj de pictura Stefan Danielevici – pacient cu boala Parkinson din Suceava, recital de poezie,  spectacol de dans, muzica populara). Invitatul special al serii este indragitul actor si regizor roman Dan Puric. Pretul biletului de intrare la spectacol este 10 lei (intrare libera pentru pacientii cu Parkinson si familiile acestora). Sumele colectate vor fi folosite de catre asociatie pentru angajarea unui asistent social in cadrul Centrului de consiliere pentru pacienti.
Evenimentele organizate de Asociatia de lupta impotriva bolii Parkinson si Houston NPA cu ocazia Zilei Internationale a bolii Parkinson au rolul de a sublinia ce inseamna sa traiesti cu aceasta afectiune, care sunt provocarile zilnice cu care se confrunta persoanele suferinde de Parkinson si cum pot conlucra societatea civila si lumea medicala in vederea acordarii unei ingrijiri adecvate si a integrarii in societate.

B.    Revista “Lalele Rosii”
In cadrul evenimentului din 5 aprilie organizat la Deva cu prilejul Zilei Internationale a boli Parkinson, Asociatia AntiParkinson va anunta oficial lansarea revistei “Lalele Rosii”, publicatie trimestriala (aparitii programate in lunile: aprilie, iulie, septembrie si decembrie) dedicata pacientilor cu Parkinson si distonie neuromusculara, dar si cadrelor medicale interesate.
Revista “Lalele Rosii” vine din aprilie cu un nou format, mai dinamic si mai apropiat de cititorii sai. In sumarul primului numar pot fi consultate urmatoarele rubrici: actiunile Asociatiei AntiParkinson in 2012, kinetoterapia  in boala Parkinson, organizatii internationale care lupta impotriva bolii Parkinson, noi descoperiri, pictura si boala Parkinson, rolul asistentei  medicale in  ingrijirea  bolnavilor de parkinson, interviu cu medic neurolog, un star in lupta cu  boala  Parkinson, sectiune dedicata membrilor asociatiei.
Pentru membri asociatiei AntiParkinson sau alti pacientii cu Parkinson din Romania care doresc sa redacteze materiale pentru revista, asociatia pune la dispozitie urmatoarele date de contact:
Andrei Constantinescu: e-mail: andrei.constantinescu@houston.ro, telefon 0756.030.391
Dan Raican: e-mail: robotul2003@yahoo.com, telefon 0745.231.153

C.    Editia a II a Conferintei Nationale a Pacientilor cu Parkinson – 20/21 iulie, Targu Mures
Intre 20-21 iulie va avea loc la Targu Mures cea de-a doua editie a Conferintei Nationale a Pacientilor cu Parkinson pe tema “Abordarea integrata a bolii Parkinson in echipa pacient-cadre medicale”.
Conferinta se va desfasura sub egida Societatii de Neurologie din Romania, iar coodonator stiintific este dr Szasz Josef.
Conferinta este creditata EMC, pe parcursul celor 2 zile ale conferintei fiind asteptati peste 200 de invitati: medici neurologi, medici de familie, psihiatrii, geriatrii, ORL, recuperare medicala, farmacisti, asistenti medicali, membri ai Asociatiei Antiparkinson, apartinatori, reprezentanti ai autoritatilor din sistemul medical si presa.
Temele abordate urmaresc consolidarea notiunilor privind boala Parkinson si informarea participantilor despre noutatile existente pe plan national si international (situatia actuala a bolii Parkinson in Romania, strategii internationale, optiuni neurochirurgicale in tratamentul bolii Parkinson, aderenta la tratament, interactiunile medicamentoase, dezbatere pe tema accesului la medicatie, etc.)

D.    Alte actiuni
Pe 22 octombrie Asociatia de lupta impotriva bolii Parkinson pregateste o plantare de lalele in Suceava si o depunere de flori la statuia Papei Ioan Paul al II-lea, rapus in 2005 in urma unor complicatii cauzate de boala Parkinson. Laleaua reprezinta simbolul universal al bolii Parkinson, iar prin aceste actiuni se doreste atragerea atentiei opiniei publice asupra faptului ca si persoanele cu boala Parkinson, in ciuda maladiei de care sufera, sunt oameni si au dreptul la o viata decenta.
Spre sfarsitului anului, Asociatia Antiparkinson va organiza Sarbatorile Craciunului la Deva. Detalii despre activitatile de la finele anului vor putea fi gasite in curand pe siteul Asociatiei.  

Pentru inscriere si orice alte detalii legate de eveniment, va rugam sa contactati compania Houston NPA. Persoana de contact: Corina Stancu, Coordonator evenimente (email: evenimente@houston.ro;  telefon: 0723.856.179)