Managementul durerii acute și al infecțiilor de sezon, în atenția medicilor de familie din Craiova

Proiectul de informare privind opțiunile terapeutice eficiente în infecțiile de tract urinar și respirator, dar referitor și la rezistența la antiobiotice și managementul durerii acute, demarat de compania Dr. Reddy’s Laboratories Ltd., a ajuns în Craiova, în data de 28 noiembrie 2016.

Coordonatorul științific al manifestării ce a reunit aproximativ 100 de medici de familie a fost Conf. Univ. Dr. Paul Tomescu. Acesta a prezentat participanților perspectivele privind alegerea și durata tratamentului în infecțiile de tract urinar.

95% din cazurile de infecții urinare sunt determinate de o singură bacterie: Escherichia coli. Împotriva acesteia, antibioticele sunt prescrise în mod obișnuit, obiectivul principal fiind soluționarea rapidă a simptomelor. Alegerea antibioticului a devenit însă mai complicată, tocmai din cauza rezistenței bacteriene crescute a tulpinilor de E. coli”, a punctat Conf. Univ. Dr. Paul Tomescu în cadrul manifestării.

Alături de acesta, printre lectorii invitați s-au aflat:

üDr. Dragoș Nicolosu – Diagnosticul și tratarea infecțiilor de tract respirator (ITR);

üAsist. Univ. Dr. Octavian Dragoescu – Studii de caz privind eficacitatea și tolerabilitatea în succes clinic la pacienți cu infecții de tract urinar.

Totodată, Asist. Univ. Dr. Florin Trifan a conferențiat despre „Managementul cefaleei”, iar Dr. Cristiana Nicolae a prezentat audienței „Opțiunile terapeutice cu eficiență dovedită în durerea acută dentară”.       

Participarea medicilor de familie la eveniment a fost gratuită. Prezentările de înaltă ținută șiințifică susținute au dus la creditarea manifestării cu puncte EMC.

În cadrul proiectului de încurajare și sprijinire a educației medicale continue, compania Dr. Reddy’s Laboratories Ltd. a mai organizat manifestări științifice similare în această toamnă în orașele Timișoara și Cluj-Napoca. Următorul simpozion adresat medicilor de familie va fi în Iași, pe 7 decembrie 2016.

Dr. Reddy’s Laboratories Ltd. este o companie farmaceutică globală, înființată în 1984 în India, producatoare de ingrediente active, medicamente generice și biosimilare, precum și noi entități chimice pentru tratamentul durerii, al infecțiilor bacteriene, al bolilor metabolice, cancerului, diabetului. Dr. Reddy’s Laboratories Ltd. este de asemenea activă în sprijinirea comunităților defavorizate prin programele de responsabilitate socială. In România, Dr. Reddy’s Laboratories Ltd. și-a început activitatea acum 20 ani. Pe parcursul evoluției sale, subsidiara din România a crescut într-un ritm de peste 20% anual, unul din cele mai rapide în cadrul filialelor internaționale. Astăzi, echipa din România a Dr. Reddy’s, ajunsă la aproape 100 de angajați, derulează un business construit pe un portofoliu de peste 30 de medicamente cu și fără prescripție, incluzând și suplimente nutritive, respectând normele de etică profesională interne și impuse de industria farmaceutică.

 

Managementul evenimentului a fost asigurat de compania de comunicare medicală Houston NPA.

Pentru informații suplimentare:

Rodica Buliga – rodica.buliga@houston.ro, 0733 076 382