Manualul Inimii, prima publicaţie de acest gen adresată tuturor celor interesaţi de prevenirea eficientă a afecţiunilor cardiovasculare

  

Autorii subliniază importanţa existenţei unor instrumente de informare la îndemâna publicului interesat, cum sunt Manualul Inimii şi discul de determinare a riscului cardiovascular relativ individual – CVRISK – prezentat în cadrul manualului. Acesta permite cititorului să-şi facă o autoevaluare a propriului risc de boală cardiovasculară. Evaluarea se poate face periodic, astfel încât fiecare persoană să verifice în ce măsură schimbările de stil de viaţă contribuie la reducerea reală a riscului său cardiovascular.

„Ceea ce aduce nou manualul este descrierea unui scor de risc propriu. Acesta permite fiecărui bolnav de inimă să urmărească în timp modul cum evoluează riscul său cardiovascular, facilitând adoptarea unor măsuri eficiente de prevenţie. Sperăm că acest nou scor CVRISK să fie agreat şi utilizat de cei cărora li se adresează cartea” , a declarat prof. dr. Dumitru Zdrenghea.

Proiectul „Manualul Inimii” a fost susţinut de Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj-Napoca, Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi Fundaţia Română a Inimii. Manualul Inimii este realizat de o echipă de medici din care fac parte: prof. dr. Dumitru Zdrenghea, conf. dr. Dana Pop, prof. dr. Dan Gaiţă, asist. univ. Gabriel Guşetu şi şef lucrări dr. Mihnea Zdrenghea. Publicaţia a apărut la editurile Clusium și Houston NPA și este promovată şi distribuită de Houston NPA, companie independentă de comunicare medico-socială cu proiecte şi evenimente dedicate publicului şi asociaţiilor de pacienţi.

 

Cartea este disponibila la pretul de 25 lei + taxe postale (aprox 10 lei prin Posta Romana; 15-20 lei prin curierat in orasele mari) si se poate comanda pe mail la comenzi@houston.ro sau prin partenerul Pagina Medicala, accesand linkul http://www.paginamedicala.ro/carti-medicina/Manualul-inimii_3887/Pentru eficientizarea distributiei publicatiilor editate de Houston,”Sunt rezident, what next?””Ghidul Angelescu de terapie antimicrobiana“, “Cine esti tu,doctore?”, ” Manualul Inimii” si minimizarea costurilor de transport, puteti cumpara cartile si de la reprezentantii zonali ai editurii.Pentru comenzi, informatii va rugam sa ii contactati direct:

-Craiova -0766218758

 -Cluj – 0729989212

-Timisoara – 0756030304

-Iasi – 0733076387

-Arad – 0763053182

-Targu Mures – 0753580604

-Oradea – 0753365034