Nu ii lasa sa lupte singuri – 2009

Campania nationala “Nu ii lasa sa lupte singuri” a fost initiata de Asociatia AntiParkinson si Patronatul Farmastilor din Romania impreuna cu Houston NPA pe data de 13 aprilie 2009, in apropierea Zilei Internationale a bolii Parkinson sarbatorita in fiecare an pe 11 aprilie. 

 

Campania “Nu ii lasa sa lupte singuri!” a fost structurata in 2 parti. In prima parte au avut loc conferinte regionale care au avut ca scop atat diseminarea ultimelor descoperiri in ceea ce priveste boala Parkinson catre medicii de familie si farmacisti, cat si informarea publicului larg in ceea ce priveste notiunile de baza ale acestei maladii. Conferintele au avut in 6 centre universitare (Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Constanta, Iasi) in perioada mai-iunie 2009.

 

In a doua parte, campania (perioada iulie-noiembrie) s-a adresat publicului larg prin intermediul medicilor de familie si farmacistilor care s-au implicat voluntar in aceasta actiune, prin distribuirea de materiale informative si prin oferirea de informatii atat apartinatorilor bolnavilor de Parkinson, cat si persoanelor ce vor dori sa afle mai mult despre acesta boala.