Pneumologia respiratorie in practica medicala curenta – Tg Jiu, 25-27 aprilie

 

UPDATE – Pneumologi de la importante centre de specialitate din tara si din strainatate vor fi prezenti la Targu-Jiu intre 25-27 aprilie

In 2013 Conferinta Nationala “Patologia respiratorie in practica medicala curenta” va avea, in premiera, o sectiune dedicata problematicii tuberculozei in Romania, ca problema majora de sanatate publica.

Conferinta Nationala “Patologia respiratorie in practica medicala curenta” isi propune sa provoace o dezbatere intre specialisti cu privire la strategiile, instrumentele si mecanismele cele mai eficiente in preventia si controlul bolilor respiratorii in Romania. Creditat EMC, evenimentul este organizat de Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din Targu-Jiu si compania de comunicare medico-sociala Houston NPA, sub egida Societatii Romane de Pneumologie-Sectiunea de Tuberculoza. Inclusa in calendarul de activitati pe 2013 al SRP, conferinta va avea loc intre 25-27 aprilie 2013 la Hotel Brancusi din Targu-Jiu (Bd. Brancusi, nr.10, Targu-Jiu, Gorj). Programul stiintific al evenimentului va fi impartit tematic in trei sesiuni:

Joi, 25 aprilie, 14.00-18.00:  Patologia respiratorie
Vineri, 26 aprilie, 9.30-17.00:  Tuberculoza pulmonara si extrapulmonara
Sambata, 27 aprilie, 9.30-14.30:  Cazuri clinice si seminar dedicat asistentilor medicali.

Coordonatorul stiintific al simpozionului va fi prof. univ. dr. Constantin Marica, expert TB MDR al OMS, vicepresedinte al Societatii Romane de Pneumologie. 

Conferinta are un puternic caracter interdisciplinar, incurajand colaborarea eficienta intre specialisti, in vederea clarificarii aspectelor legate de traseul pacientului cu boala respiratorie in sistemul sanitar si gasirii celor mai bune solutii pentru preventie, depistarea la timp si tratarea bolilor respiratorii in Romania. 

La editia din 2013 vor sustine prezentari pneumologi de la importante centre de specialitate din tara si strainatate (Rusia, Ucraina, Moldova) si sunt asteptati peste 250 medici si asistenti medicali cu specialitatile: pneumologie, medicina interna, medicina de familie, oncologie, fiziokinetoterapie. 

“Targu Jiu a devenit un reper pentru cei interesati de pneumologie, fiind prezent an de an pe harta evenimentelor din aceasta specialitate. Conferinta din 2013 este o noua ocazie de a discuta si de a dezbate subiecte interesante pe teme de larg interes pentru practicieni, unde fiecare medic, indiferent daca este specialist sau medic de familie, are un cuvant de spus. Anul acesta, paleta este mai larga, iar temele de pneumologie sunt la intersectia mai multor specialitati. Sper sa fie o intalnire utila si agreabila pentru toti participantii.” spune prof. dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie. 

Prof. dr. Constantin MARICA, coordonatorul Sectiunii de Tuberculoza din cadrul Societatii Romane de Pneumologie, explica rolul acestei manifestari: “Pe cale de a deveni o traditie, conferinta de la Targu-Jiu abordeaza de la an la an teme noi din patologia respiratorie, cooptand, totodata, in dezbateri cat mai multi medici implicati in gestionarea acestor afectiuni: pneumologi, chirurgi, generalisti, internisti, specialisti in reabilitare, asistenti medicali. Cum editiile anterioare au fost de succes, speram ca si anul acesta lectorii sa vina cu ceva nou atat din publicatiile si cercetarile internationale, cat si din experienta personala, iar participantii sa dovedeasca acelasi interes nedisimulat pentru informatie si pentru frumusetile inegalabile ale meleagurilor gorjene.”    

“Ma bucur sa fiu din nou gazda acestui eveniment care si-a confirmat calitatea prin lectori, participanti si parteneri. La aceasta a patra editie va asteptam cu o tematica  incitanta, cu o zi speciala in care va avea loc Conferinta Nationala pe tema TBC, cu o serie de surprize, asa cum v-am obisnuit si cu caldura speciala a Gorjului” a declarat dr. Tiberiu TATARU, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Targu-Jiu.

 

Taxe: 

 

Medici – 100 lei pana pe 8 aprilie; 150 lei dupa 8 aprilie

 

Asistenti medicali – 50 lei pana pe 8 aprilie; 75 lei dupa 8 aprilie

 

 

Taxa include: cină (joi), prânz și cină festivă (vineri), pauze cafea și gustări, accesul la lucrările conferinței, kitul de eveniment, diploma EMC.

 

 

Detalii si inscrieri: evenimente@houston.ro, 021-317.09.43, 0725.221.018 – Daniela Rajnoveanu.