Clujul va fi gazda in martie a doua evenimente dedicate pacientilor

REUMAPAC

ReumaPAC va aborda doua afectiuni grave care se manifesta la circa 200.000 de persoane la nivel national. Temele abordate in cadrul evenimentului se vor axa pe Poliartrita Reumatoida si Spondilartropatii. Conferinta se va desfasura la Cluj-Napoca pe 24 martie la Vila Diakonia (Str. Ponorului nr. 1) si este organizata de Houston NPA in parteneriat cu Asociatia Pacientilor cu Boli Reumatismale Inflamatorii din Transilvania. Coordonator siintific este Prof. Dr. Rednic Simona, Director al Clinicii de Reumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj. 

Printre temele propuse amintim: 

Monitorizarea corecta a bolilor inflamatorii – Cine? Cum? Cat de des? 

Tratamentele reumatismelor inflamatorii 

Terapiile biologice – Criterii de selectie, avantaje, riscuri 

Lupta cu durerea – Cand? Cu ce? Riscuri? 

Complianta la tratament 

Recuperare, kinetoterapie principii 

Programele nationale de sanatate

Drepturile si obligatiile pacientilor

Taxele de participare sunt structurate astfel: membrii asociatiei – 5 RON, non-membrii 20 RON si cadre medicale 5 RON. Aceste taxe includ participarea la eveniment, masa de pranz si o pauza de cafea.  

Mai multe detalii si aici – ReumaPac-eveniment regional adresat pacientilor cu boli reumatismale si cadrelor medicale organizat in parteneriat cu Asociatia ART

HEPATOPAC

Cel de-al doilea eveniment va avea loc intre 30 si 31 martie la Vila Diakonia din Cluj (Str. Ponorului nr. 1), fiind organizat de catre Houston NPA in parteneriat cu Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania, filiala Cluj. 

Coordonatorul stiintific al conferintei este Prof. Dr. Vasile Andreica, presedinte Universitatea de Medicina si Farmacie ”Iuliu Hateganu” Cluj-Napoca, sef sectie II – Gastroenterologie si Hepatologie, Clinica Medicala III.

Dintre temele propuse:

Programului national

Monitorizarea si automonitorizarea

Dieta la pacientii cu afectiuni hepatice

Complianta la tratament

Interactiuni medicamentoase

Complicatiile hepatitei – tratamente

Drepturile si obligatiile pacientului

Echipa interdisciplinara 

Perspective in tratament

Programele de transplant

Rolul hepatoprotectoarelor

Manifestari extrahepatice

Taxele de participare presupun urmatoarele tarife: 

Membri asociatiei – 15 RON 

Non-membri – 30 RON 

Cadre medicale – 15 RON 

Taxele precizate includ o noapte de cazare, mese si participarea la lucrarile evenimentului. 

La fiecare eveniment in parte sunt asteptati sa participe peste 100 de persoane, pacienti, apartinatori sau cadre medicale interesate. 

Mai multe detalii si aici – HepatoPac –eveniment regional adresat pacientilor cu boli hepatice si cadrelor medicale organizat in parteneriat cu Asociatia APAH-Ro

Mai multe informatii legate de cele doua evenimente pot fi aflate in curand de pe siteul www.houston.ro, la mail evenimente@houston.ro si la nr de tel: fix 021-317.09.43 sau mobil 0725.221.018.