Medicii de familie, invitati la editia IV a simpozionului regional Practic MF. 25-27 oct, Poiana Bv

Houston NPA va invita la cea de-a IV-a editie a simpozionului regional PRACTIC MF dedicat diagnosticului precoce, tratamentului si monitorizarii corecte in practica medicului de familie. Evenimentul va avea loc  intre 25-27 octombrie 2013, la Ana Hotels, Poiana Brasov. La aceasta editie participa cadre medicale din judetele Caras-Severin, Hunedoara, Sibiu, Brasov, Harghita, Covasna, Alba, Cluj, Mures, Bistrita-Nasaud, Maramures, Salaj, Bihor, Arad, Timis. 

Medicul de familie – medicul de prim-contact

In conditiile reformei continue din sistemul sanitar, ale scaderii numarului de cadre medicale si ale cresterii numarului de pacienti per cadru medical, medicul de familie are o importanta din ce in ce mai mare in ceea ce priveste: preventia bolilor – medicina omului sanatos; consilierea si comunicarea eficienta cu pacientul; diagnosticul precoce si tratamentul corect. 

Astfel, medicul de familie are o viziune globala asupra starii de sanatate a pacientului sau, cunoaste istoricul medical personal al pacientului si al familiei, conditiile socio-economice de viata, ceea ce reduce riscul diagnosticului gresit. Totodata, medicul de familie este medicul de prim contact, cel care receptioneaza cele mai multe informatii legate de afectiuni si determina degrevarea spitalelor prin intampinarea problemelor de sanatate care se pot depista si rezolva la nivelul cabinetului sau.

Practic MF: preventie, diagnostic precoce si tratament corect

Creditat EMC, simpozionul Practic MF se concentreaza asupra diagnosticului precoce si a tratamentului corect in practica medicului de familie. In plen se pune accentul pe interactivitate, in jur de o treime din timpul alocat prezentarilor fiind rezervat sesiunilor de intrebari si raspunsuri. Printre temele care vor fi discutate in aceasta editie se numara: Urgente medico-chirurgicale in practica medicului de familie  (workshop organizat in parteneriat cu Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov), Recomandari in antibioterapia la pacientul pediatric   (workshop coordonat de conf.dr. Gabriel Popescu, autorul Ghidului Angelescu de Antibioterapie), Ametelile – diagnostic diferential (tema expusa de specialistul in ORL, dr. Ioana Voda), Insuficienta renala cronica (dr. Diana Zilisteanu), Reactii alergice – medicamentoase, respiratorii, cutanate, Geriatrie (aspecte generale, diagnostic precoce al dementelor, recuperare medicala si fizioterapie la varstnici), Boli inflamatorii intestinale, Managementul in cabinetul medicului de familie (administrarea documentelor, aspecte medico-legale, managementul timpului), Comunicare si relationare in sistemul sanitar, Legislatie sanitara (legea salarizarii in sanatate, cardul de sanatate, programe de sanatate). 

Taxa de participare pentru medicii de familie este de 210 lei (700 lei pentru insotitori). Taxa de participare include: accesul la lucrarile conferintei, kitul de eveniment, diploma EMC, cazarea, masa, pauzele de cafea, accesul la facilitatile hotelului. Numarul locurilor este limitat, iar rezervarea ferma se face in momentul achitarii taxei. Pentru detalii si sprijin in inscriere va rugam sa luati legatura cu Daniela Rajnoveanu, coordonator evenimente Houston NPA: daniela.rajnoveanu@houston.ro  (tel. mobil: 0725.221.018, fax: 021.317.09.43).