Conferinta de Gastroenterologie Oncologica – Editia II, 19-20 iunie 2014, Cluj

Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca, Centrul Medical Diasan, primul centru privat de eco-endoscopie din Romania anunta organizarea celei de-a II-a editii a manifestarii stiintifice nationale cu participare internationala – Conferinta de Gastroenterologie Oncologica. In 2014 evenimentul se va desfasura pe 19 si 20 iunie, la Cluj-Napoca, West City Hotel. Managementul Conferintei va fi asigurat de compania de comunicare medicala Houston NPA.

Motivati de succesul primei editii si de receptivitatea cu care a fost primita manifestarea de catre comunitatea medicala din toata tara, in 2014 organizatorii si-au propus sa extinda pe 2 zile evenimentul, astfel incat sa fie abordate cat mai in profunzime afectiunile din sfera gastroenterologiei oncologice, atat din punct de vedere teoretic, cat si practic, astfel:

– Joi 19 iunie: sesiuni cu inalt grad stiintific, dezbateri, noutati pe teme de preventie, diagnostic si management gastro-oncologic;

– Vineri 20 iunie: endoscopie, eco-endosocpie, ERCP live si conferintele a trei experti de talie internationala.

Conferinta de Gastroenterologie Oncologica Editia II-a va avea un format dinamic avand ca tema principala preventia, diagnosticul si managementul patologiei digestive oncologice, fiind prezentate cazuri clinice particulare si informatii despre standardele actuale de diagnostic, stadializare si paleatie ale diferitelor tumori digestive. Obiectivul evenimentului consta in actualizarea cunostintelor si popularizarea ghidurilor de diagnostic si tratament in patologia gastro-oncologica. 

Conferinta de Gastroenterologie Oncologica Editia II-a are un puternic caracter interdisciplinar, propunandu-si de asemenea formarea profesionala a rezidentilor. Evenimentul se adreseaza in principal medicilor cu urmatoarele specialitati: gastroenterologie, chirurgie, oncologie-chimio/radioterapie, medicina interna, imagistica, dar si altor profesionisti in sanatate. Organizatorii spera sa beneficieze de sprijinul companiilor partenere pentru a include in program si doua workshop-uri speciale: unul dedicat medicilor de familie pe subiectul diagnosticului precoce in afectiunile gastro-oncologice si unul pentru pacientii cu afectiuni gastro-oncologice – de confirmat. 

In speranta unei colaborari cu ocazia celei de-a II-a editii a Conferintei de Gastroenterologie Oncologica desfasurata pe 19-20 iunie 2014, va asiguram de toata deschiderea si implicarea noastra in vederea organizarii unui eveniment de o calitate superioara din punct de vedere a prezentei lectorilor nationali si internationali, a abordarii unei tematici deosebite si a gradului crescut de interes al participantilor.  

Dr. Adrian Catinean – Presedinte al Comitetului de Organizare

***

Istoric – Despre Editia I a Conferintei de Gastroenterologie Oncologica

Prima editie s-a desfasurat pe 7 iunie 2013 si s-a bucurat de prezenta unor lectori de renume, precum: Prof. Dr. Petru Mircea, Conf. Dr. Marcel Tantau, Dr. Adrian Goldis, Conf,Dr. Simona Valean, Dr. Calin Cainap, Dr. Romeo Chira, Dr. Alina Muntean. Presedintele de Onoare al Conferintei a fost Prof. Dr. Alexandru Irimie, Rector UMF “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca.

In cadrul evenimentului a avut loc un workshop interactiv de endoscopie si ecoendoscopie sustinut de trei experti de talie internationala: Dr. Mukul ARYA (Director of Advance Endoscopy, Methodist Hospital, New York, USA), Dr. Gregory HABER (Director of Gastroenterology Dept., Lenox Hill Hospital, New York, USA), Dr. Harsha VITTAL (Clinical Adjunct Assistant Professor of Medicine-Stanford University, Director of Therapeutic Endoscopy-Good Samaritan Hospital, California, USA). 

Mai multe informatii despre prima editie – http://www.diasan.ro/transylvania-gi-oncology-conference