“Sunt rezident, what next?” – publicatie noua pe piata de carte medicala din Romania

Cartea “Sunt rezident, what next?” are 200 de pagini pline de informatii utile si este structurata in doua parti: prima, un ghid de supravietuire pentru trecerea de la viata de student la ritmul infernal de lucru al unui stagiu de chirurgie generala intr-un spital de urgenta, si a doua parte, o analiza a sistemului actual de sanatate si a oportunitatilor (sau a lipsei lor) in anii ce vor veni dupa terminarea rezidentiatului. 

“Sunt rezident, what next?” atinge subiecte precum: alegerea unei specialitati, planificarea numarului de specialisti formati anual, salarizarea rezidentilor, dependenta tehnologica a medicului aflat la inceput de drum, programa practica a rezidentului, optiunile de angajare ale unui tanar specialist in sistemul de stat sau privat, migratia medicilor, atitudinea opiniei publice fata de lumea medicala.

Autorul a urmat Facultatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti si apoi rezidentiatul in specialitatea Urologie in cadrul Spitalului Clinic de Urologie “Theodor Burghele”, Bucuresti. De-a lungul celor 5 ani de rezidentiat a urmat pasiunea pentru chirurgie laparoscopica, pasiune care s-a desfasurat si in afara salii de operatie, prin participarea la numeroase lucrari de specialitate, stagii de pregatire in strainatate si un fellowship la o clinica importanta din Germania. S-a ambitionat sa faca toate aceste eforturi din dorinta de a face si in Romania un rezidentiat “ca in afara”. Pasiunea pentru scris se regaseste in cartea “Sunt rezident, what next?” prin care dr. Stefan Gutue doreste sa lase un bagaj de sfaturi utile oferite cu umor (uneori negru) generatiilor care vin din urma.

“Cand Stefan Gutue mi-a dat sa citesc prima parte a cartii lui, pe langa faptul ca m-am amuzat copios, m-am trezit transpus imediat in propria dezorientare consecutiva absolvirii facultatii de medicina. Atunci mi-ar fi placut sa ma inspire cineva cu viziune despre ce ar putea urma. Si sa ma calauzeasca sa fac pasii corecti in calea formarii mele chiar daca acestia ar fi fost poate ceva mai grei. Apoi am facut asocierea cu rezidentii pe care i-am intalnit in ultima vreme si modul in care ei au devenit ceea ce sunt acum. Diferentiatorii principali au fost viziunea devenirii lor si capacitatea de a lucra sanatos pentru a se tine pe directie. Plecand de la ideea lui Robert Kiyosaki, “daca vrei sa ajungi undeva, cel mai bine este sa gasesti pe cineva care a fost deja acolo”, am incurajat autorul sa isi duca munca pana la capat. Lucrarea contine idei valoroase care, o data aplicate, se pot transforma in reflexe esentiale ale unei cariere medicale implinite. Incurajez viitorul specialist sa faca eforturi constante de a vedea dincolo de momentul prezent, cu cel putin 10 ani inainte. Cum iti asterni, asa dormi, devine tot mai actual. Norocul te ajuta daca te gaseste lucrand la ceva. Te invit la o lectura placuta”, scrie Dr. Nicolae-Iordache IORDACHE, Autor “Cine esti tu, doctore?” pe coperta cartii “Sunt rezident, what next?”. 

Cartea este disponibila la pretul de 30 lei + taxe postale (aprox 10 lei prin Posta Romana; 15-20 lei prin curierat in orasele mari) si se poate comanda pe mail la comenzi@houston.ro sau prin partenerul Pagina Medicala, accesand linkul http://www.paginamedicala.ro/carti-medicina/Sunt-rezident_-what-next__4222/Pentru eficientizarea distributiei publicatiilor editate de Houston,”Sunt rezident, what next?””Ghidul Angelescu de terapie antimicrobiana“, “Cine esti tu,doctore?” si minimizarea costurilor de transport, puteti cumpara cartile si de la reprezentantii zonali ai editurii.Pentru comenzi, informatii va rugam sa ii contactati direct:

-Craiova -0766218758

-Cluj – 0729989212

-Timisoara – 0756030304

-Iasi – 0733076387

-Arad – 0753365034

Daca doriti sa aflati detalii despre carte sau sa intrati in contact cu autorul, puteti accesa Pagina Oficiala de Facebook https://www.facebook.com/suntrezident