Alba-Iulia, Capitala Sanatatii in 2012

Campania isi va face debutul prin organizarea unei conferinte de presa miercuri 14 martie, in care se vor prezenta detalii despre campania de informare adresata publicului larg “Alba-Iulia – Capitala Sanatatii In 2012” si despre primul eveniment din cadrul campaniei organizat pe 17 martie, “Martie, luna femeii sanatoase”. Astfel, au fost concepute o serie de puncte de discutie ce urmeaza a fi abordate in cadrul conferintei de presa. 

Teme de dezbatere In cadrul conferintei de presa sunt urmatoarele:

– Prezentarea pe scurt a planului de activitati “Alba-Iulia, Capitala Sanatatii In 2012”, o campanie sustinuta de informare medicala In randul populatiei din judetul Alba;

– Necesitatea organizarii unor evenimente utile, dedicate comunicarii Intre specialisti, cadre medicale si alba-iulieni, In cadrul carora sunt transmise informatii si mesaje practice pe teme medicale cu scopul cresterii gradului de constientizare al alba-iulienilor privind sanatatea si implicit, cresterea calitatii vietii acestora;

– Detalii primul eveniment organizat In cadrul campaniei – 17 martie, “Martie, luna femeii sanatoase”;

Program analize gratuite pentru alba-iulieni In luna martie Intre 19-30 martie si locatia unde se efectueaza. 

In contextul reducerii timpului necesar consilierii pacientului din cauza scaderii numarului de cadre medicale, a avalansei de informatii mai mult sau mai putin corecte de pe internet, a cresterii necesitatii preventiei avand ca scop mentinerea sanatatii populatiei intr-o perioada de imbatranire demografica, Primaria Alba-Iulia este alaturi de populatia din oras prin demararea unei campanii de informare pe teme medicale – ”Alba Iulia – Capitala Sanatatii”.

Simpozionul “Martie, luna femeii sanatoase” va avea loc sambata, 17 martie 2012, la Alba Iulia, intre orele 10-14, in sala Ballroom a Alba Mall. La conferinta sunt asteptati sa participe peste 200 de persoane, din judetul Alba. Acest eveniment este dedicat informarii publicului general, iar participantii sunt persoane interesate de sanatate si preventie. Lectorii care vor sustine prezentari sunt medici de familie, medici specialisti, farmacisti, specialisti in nutritie, reprezentanti ai autoritatilor locale si regionale din domeniul sanatatii, membri ai asociatiilor de pacienti, interesati In furnizarea unor informatii competente despre teme de actualitate ale sanatatii femeii.     

Calendarul Campaniei “Alba-Iulia, capitala sanatatii in 2012” este structurat astfel: 

Martie – afectiuni specifice femeii – “Martie, luna femeii sanatoase”

Aprilie – Ziua Mondiala a Sanatatii – afectiuni respiratorii si sanatate   mintala-autism

Mai – afectiuni oftalmologice si lupta Impotriva obezitatii 

Iunie – afectiuni de ordin dermatologic si preventia acestora, testari gratuite 

Iulie – afectiuni hepatice 

Septembrie – afectiuni ale inimii 

Octombrie – afectiuni reumatismale 

Noiembrie – informare asupra antibioticelor 

Decembrie – concurs de idei ”Ce ai face pentru sanatatea orasului tau?”   

Ulterior vor fi comunicate date si detalii referitoare la celelalte evenimente structurate pe fiecare luna in parte a anului 2012.