PACIENT 360 – din 12 noiembrie la chioscurile de ziare

Lansat sub sloganul Perspectiva globala asupra sanatatii, noul proiect Pacient360 aduce in 2013 un continut editorial original, articole medicale relevante si interviuri de real interes pentru pacientul roman. Publicatia premium anuala Pacient360 poate fi gasita pe piata din Romania incepand cu 12 noiembrie, 240 pagini de informatie medicala de calitate la pretul de 18 lei.

Pacient360 se adreseaza publicului larg, tuturor celor care cauta o sursa de informare complexa, un indreptar pentru a se descurca cu usurinta in sistemul medical romanesc. Ghidul Pacient360 este dedicat in egala masura asociatiilor de pacienti din Romania care pot gasi in paginile special create suportul informational pentru a gasi solutii de colaborare si asociere, precum si reprezentantilor pietei farmaceutice care pot considera proaspata publicatie un instrument de intelegere si comunicare cu pacientul. 

Cadrele medicale reprezinta o categorie speciala de public – in paginile Ghidului medicii si profesionistii din sanatate au posibilitatea de a descoperi asociatiile de pacienti relevante pentru a le recomanda pacientilor care sufera de anumite afectiuni sa se inscrie in asociatiile de pacienti.

Pacient360 este sprijinit de personalitati marcante ale medicinei romanesti, in paginile Ghidului fiind publicate interviuri captivante cu: prof. univ. dr. Nicolae Hancu, prof. Gheorghe Mencinicopschi, prof. dr. Ioana Alina Anca, prof. dr. Dumitru Zdrenghea, prof. dr. Mircea Diculescu, prof. dr. Mihai Voiculescu, conf. dr. Monica Dragomir, prof. dr. Ruxandra Ionescu, prof. dr. Vasile Astarastoae, dr. Raed Arafat, conf. dr. Gabriel-Ioan Prada; prof. dr. Florin Mihaltan, prof. dr. Monica Pop, dr. Mihaela Bilic, dr. Gabriel Tatu-Chitoiu, prof. dr. Mihai Jianu, prof. dr. George Sorin-Tipilica, dr. Dorica Dan, dr. Luana Sahian, dr. Corneliu Toader.

Unul dintre capitole actuale si deosebit de utile este cel care aduce in prim plan informatii despre sistemul sanitar. Rasfoind Ghidul cititorii pot afla despre noua Lege a Sanatatii, despre cum rezistenta la schimbare reprezinta o piedica in modernizarea sistemului romanesc dintr-un interviu acordat publicatiei de catre Ioana Bianchi (consilier al Ministrului Sanatatii). Facand referire tot la Noua Lege a Sanatatii, prof. dr. Vasile Astarastoae declara ca se impun anumite modificari in sistemul de sanatate actual, iar pilonii cei mai importanti in constructia unui sistem sanitar coerent trebuie sa fie pacientul si relatia directa si nemijlocita dintre medic-pacient. Tot din capitolul despre sistemul sanitar puteti afla informatii despre gestionarea urgentelor medicale la nivel national prin telemedicina de la dr. Raed Arafat si despre problemele cu care se confrunta spitalele de urgenta de la prof. dr. Mircea Beuran. Este prezentat Serviciul Reprezentantul Pacientului, un proiect initiat pentru imbunatatirea calitatii serviciilor din sistemul public de sanatate si aplicat in Zalau, dar un model de succes demn de replicat la nivelul intregii tari. Cei interesati mai pot afla despre relatia pacient-farmacist si despre ce trebuie sa stie un pacient inainte de a intra intr-o farmacie. Tot in acest capitol avocatii aduc informatii pretioase despre malpraxis, noul card de sanatate si procedura-cadru de evaluare a persoanelor cu handicap, iar despre coplata ca forma de cointeresare cu efecte multiple puteti afla de la prof. dr. Mihai Voiculescu.

Un capitol nou integrat in editia 2013 este “Medicul Casei”, din paginile caruia va puteti informa despre ABC-ul alimentatiei cu adevarat sanatoase de la prof. dr. Nicolae Hancu, care sunt controalele periodice care ne pot salva viata, despre homeopatie, gemoterapie si uleiuri esentiale, despre rolul esential al medicului de familie in depistarea la timp si preventia bolilor grave de la dr. Ileana Branza si, nu in ultimul rand, despre batranete si mecanismele putin descifrate ale imbatranirii de la prof. dr. Gabriel Prada.

Pacient 360 este editat de compania de comunicare medico-sociala Houston NPA. Cei interesati pot cumpara Ghidul Pacient360 incepand cu 12 noiembrie de la punctele de difuzare a presei din toata tara la pretul de 18 lei sau participand la evenimentele Houston adresate publicului larg, pacientilor, industriei farmaceutice, cadrelor medicale si profesionistilor din sanatate, despre care puteti afla mai multe accesand sectiunile FlashFarma si In pregatire.

Pentru detalii si comenzi speciale: comenzi@houston.ro, 021-317.09.43.