Peste 50 de asociatii de pacienti au participat intre 10-11 septembrie la prima editie a Agorei Asociatiilor de Pacienti!

La eveniment au fost prezente si doua structuri nationale ale organizatiilor care protejeaza drepturile pacientilor: Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor si Alianta pentru Sanatate din Romania.
Pe parcursul celor 2 zile ale Agorei, participantii au avut ocazia de a se informa asupra proiectelor derulate de asociatiile de pacienti in beneficiul membrilor lor, cat si cele de interes pentru societatea civila in general, au putut discuta direct cu reprezentantii asociatiilor despre experientele de zi cu zi atat in calitate de membri, dar si ca pacienti cu o anumita afectiune, au fost puse bazele unor noi colaborari, unii participanti s-au inscris ca voluntari sau ambasadori ai unor campanii. Cei interesati au putut afla de asemenea cui trebuie sa se adreseze daca pe viitor vor dori sa devina membri sau au nevoie de ajutorul si experienta reprezentantilor asociatiilor de pacienti.
La Agora Asociatiilor de Pacienti participarea asociatiilor, a fundatiilor si ONG-urilor care activeaza in domeniul sanatatii a fost gratuita. Detalii despre prima editie a Agorei (desfasurata intre 10-11 septembrie 2011 la Bucuresti, Parcul Tinereului) se gasesc pe pagina de internet dedicata evenimentului http://agora-asociatiidepacienti.ro.

Agora Asociatiilor de Pacienti este un eveniment conceput si implementat de Houston NPA care reuneste asociatiile de pacienti din toata tara, publicul de toate varstele, reprezentanti ai organizatiilor care activeaza in domeniul sanatatii, autoritati din domeniul medical si reprezentanti ai presei. Obiectivul principal al acestei prime editii a fost promovarea asociatiilor de pacienti din Romania direct catre publicul larg, cadrele medicale, organizatiile interesate de stabilirea de noi parteneriate, catre reprezentantii presei si potentiali sponsori sau sustinatori/voluntari pentru aceste asociatii.

Sponsorii editiei I: Pfizer, Bristol-Myers Squibb, Chemomed, Oxigen Plus, Catena, Biofarm, Slipincontinenta.ro, PlantExtrakt, Vitalion, Marimer, Dacia Plant, IntroLife.
Parteneri media: Saptamana Medicala, Medica Academica, Click! Sanatate, Hipocrate, Revista Clinica, Galenus, Tonica, Farmacia Ta, Senso TV, Slab sau Gras, Doctorbun.ro, Sfatulmedicului.ro, Medicpentrutine.ro, Farmamed.ro, Doctorionline.ro, Reader’s Digest, Media Kompass. Concept si organizare: Houston NPA
Partener oficial: Liga pentru Apararea si Promovarea Drepturilor Persoanelor cu Handicap din Romania