Proiecte Houston NPA Iulie – Noiembrie 2015

Proiecte predefinite

 

Iulie

3 iulie 2015 – Simpozionul Abordarea integrata a bolii Parkinson Ed. 7

Locatie: Craiova, Sala Mare de Sedinte a Prefecturii Dolj

Organizatori: Asociatia de Lupta Impotriva bolii Parkinson, Houston NPA. 

Audienta: pacienti (inclusiv apartinatori), cadre medicale (in special medici de familie, neurologi, neurochirurgi)

Descriere: Simpozion regional organizat cu scopul imbunatatirii nivelului de ingrijire al pacientilor, prin informarea acestora, a apartinatorilor lor, dar si a profesionistilor in sanatate cu privire la aspectele multiple si abordarea interdisciplinara a bolii Parkinson.

Structura: prezentari in plen, program creditat EMC si EFC

Coordonator stiintific: Prof. univ. dr. Cornelia Zaharia, Sef Sectie Neurologie I, Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova.

Lectori: Conf. dr. Dan Cioroianu, conf. univ. dr Dan Gheonea, sef lucrari dr. Dan Farcas, sef lucrari dr.  Adina Turcu, asist. univ. dr. Florin Trifan, asist. univ. dr. Ana Maria Bumbea, dr. Marin-Valeriu Surlin, dr. Voni Calinescu, Dan Raican – presedinte ALIBP, pacient cu boala Parkinson. 

Tematica: tulburari de comportament motor si non-motor; managementul pacientului cu boala Parkinson in cabinetul medicului de familie. Diagnosticul precoce al bolii Parkinson; principii de recuperare neurologica pentru pacientul cu boala Parkinson; tulburarile gastrointestinale la pacientul cu boala Parkinson; interactiuni medicament – medicament, medicament – aliment; depresia si anxietatea in boala Parkinson; interventiile chirurgicale la pacientii cu boala Parkinson; terapia ocupationala-solutii pentru pastrarea vietii independente in lupta cu boala Parkinson. 

Taxe de participare: pentru medici si farmacisti pre-eveniment este 50 lei (100 in ziua evenimentului), iar pentru asistentii medicali/de farmacie 35 lei (50 la eveniment). Taxa include accesul la lucrarile simpozionului, diploma EMC/EFC si pauzele de cafea. Pacientii si apartinatorii participa gratuit, pe baza inscrierii prealabile. 

Pentru detalii: www.asociatia-antiparkinson.ro , www.houston.ro 

Inscrieri la: daniela.popescu@houston.ro, 0756.030.316, 021.317.09.43

 

Septembrie

 

2-5 septembrie 2015 – Congresul Asociatiei de Endocrinologie Clinica din Romania Ed. 10

Locatie: Constanta, Campusul Universitar (Corpul B, etaj 1) al Universitatii “Ovidius”

Organizatori: Asociatia de Endocrinologie Clinicã din Romania (AECR), Houston NPA.

Audienta: medici endocrinologi (non)membrii AECR, medici de familie, alte cadre medicale interesate. 

Descriere: AECR organizeaza editia a X-a a Congresului AECR. Congresul se inscrie in cadrul manifestarilor aniversare prilejuite de implinirea a 10 ani de la infiintarea Asociatiei de Endocrinologie Clinica din Romania, 25 ani de la infiintarea Facultatii de Medicina, respectiv 50 ani de existenta a Universitatii “Ovidius” din Constanta. 

Structura: cursuri pre-congres dedicate farmacistilor si asistentilor medicali, prezentari in plen 3 zile, program creditat EMC si EFC

Presedinte AECR – Prof. Univ. Dr. Constantin Dumitrache;

Presedinte al Comitetului local de organizare – Prof. Univ. Dr. Eduard Circo

Tematica: hormonul de crestere – aspecte patologice; boli asociate patologiei endocrine; tratamente alternative; comunicarea medic – pacient; prezentare cazuri clinice, varia.

Taxe de participare: cuprinse intre 200 si 400 lei (acces la lucrari, mapa de eveniment, diploma EMC/EFC, mesele). Reduse pana la data de 31 iulie!

Pentru detalii: http://endocrinologieclinica-aecr.ro,  www.houston.ro 

Inscrieri la: andreea.acatrinei@houston.ro , mobil 0756.030.353, tel/fax 021.317.09.43.

Anunt rezumate!

Cei care doresc sa sustina lucrari stiintifice in cadrul Congresului trebuie sa trimita rezumatele si biosketch autor pana la 15 iulie 2015 la adresa carmen.munteanu@houston.ro. Rezumatul trebuie sa cuprinda: titlul, numele complet al autorului/autorilor (autorul care va prezenta lucrarea va fi subliniat), afilierea autorului/autorilor, 3-5 cuvinte cheie, textul propriu-zis al rezumatului (max 300 cuvinte, iar corpul rezumatului trebuie sa respecte urmatoarea structura: introducere, material si metoda, rezultate, concluzii + mesaje “de luat acasa” + bibliografie). Volumul de rezumate va avea numar ISBN.

 

18 septembrie 2015 – Conferinta Regionala de Cancer Pulmonar

Locatie: Craiova

Organizatori: UMF Craiova, SJU Craiova, Houston NPA

Audienta: cadre medicale cu specialitatile medicina de familie, pneumologie, oncologie, chirurgie toracica.

Descriere: Eveniment regional organizat cu scopul informarii profesionistilor in sanatate cu privire la factorii de risc si diagnosticul precoce in cancerul pulmonar. 

Structura: prezentari in plen, program creditat EMC

Coordonator stiintific: Sef lucr. dr. Alin Demetrian, Sef Sectie Chirurgie Toracica, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova.

Pentru detalii: www.houston.ro 

Inscrieri la: oana.fazakas@houston.ro, 0756.030.372, 021.317.09.43

 

25-27 septembrie 2015 – Simpozionul Practic MF Ed. 11

Locatie: Sovata, jud. Mures – Hotel Danubius

Organizator: Houston NPA

Audienta: medici de familie din judetele SM, SJ, MM, BN, CJ, AB, SB, MS, HG, CV, BV, BH. 

Descriere: Practic MF este un concept original Houston NPA, proiectul fiind lansat in 2012 cu o editie pilot, urmata in 2013 si 2014 de 8 evenimente regionale, care au reunit in total peste 1300 de medici de familie din toata tara.

Structura: Prezentari in plen cu inalt grad stiintific sustinute de lectori cunoscuti pe plan national si regional; workshopuri de interes; sesiuni de intrebari si raspunsuri; program de socializare care ofera oportunitati de networking si business; Programul stiintific creditat EMC (9 credite) se desfasoara vineri intre orele 15.00 – 20:00 si sambata intre orele 09.00 – 14.00.

Tematica: diagnostic precoce si tratament corect in cele mai frecvente afectiuni din practica medicului de familie, managementul cabinetului medicului de familie, legislatie si politici de sanatate.

Taxe de particiare: cuprinse intre 150 lei (mese-cina vineri&pranz sambata, diploma, mapa eveniment) – 300 lei/participant (2 nopti cazare, cina vineri, pranz sambata, cina festiva sambata, diploma, mapa eveniment) 

Detalii pe: www.houston.ro 

Inscrieri la: andreea.acatrinei@houston.ro , mobil 0756.030.353, tel/fax 021.317.09.43.

 

Octombrie

 

2-3 octombrie 2015 – Conferinta Nationala Antibioticele, intre uz si abuz Ed. 2

Locatie: Bucuresti

Organizator: Houston NPA

Audienta: cadre medicale cu specialitati clinice si chirurgicale, dar si paraclinice.

Descriere: Conferinta nationala interdisciplinara, eveniment dedicat exclusiv antibioterapiei. 

Istoric: Manifestarea s-a remarcat la editia din 2014 prin originalitatea continutului celor peste 30 de lucrari prezentate, grupate in 6 sesiuni stiintifice cu teme de maxima actualitate (rolul laboratorului in diagnosticul infectiilor; infectiile respiratorii, ORL, urinare si gastrointestinale in medicina ambulatorie; infectiile determinate de Clostridium difficile; rezistenta bacteriana la antibiotice – cu accent asupra infectiilor nosocomiale; principii corecte de utilizare a antibioticelor). Printre cei 360 de participanti s-au aflat specialisti in boli infectioase, microbiologie, medicina de laborator, medicina de familie, pediatrie, epidemiologie, urologie, pneumologie, ORL si anestezie si terapie intensiva, dar si farmacisti.

Datorita tematicii si conceptului, dar si sprijinului din partea celor peste 20 de lectori care au contribuit activ la realizarea unui program coerent si interesant, medicii au beneficiat de 12 credite EMC, iar farmacistii au primit 12 credite EFC.

Structura: prezentari in plen, studii de caz, program creditat EMC si EFC.

Invitat special: Conf. Dr. Gabriel-Adrian Popescu, medic primar boli-infectioase, autor al “Ghidului Angelescu de Terapie Antimicrobiana”.

Tematica: buna practica a infectiilor de etiologie bacteriana in practica ambulatorie: infectii respiratorii, infectii urinare, infectii ginecologice, infectii digestive si infectii de tesut moale; infectii nosocomiale si infectii determinate de Clostridium difficile; Limitarea emergentei germenilor multirezistenti la antibiotice: utilizarea judicioasa a antibioticelor si limitarea transmiterii interumane a bacteriilor.

Taxe de participare: cuprinse intre 100 si 170 lei, reduse pana pe 1 septembrie!

Detalii pe: www.houston.ro , http://antibioterapia.ro 

Inscrieri la: daniela.popescu@houston.ro, 0756.030.316, 021.317.09.43

Anunt rezumate!

Cei care doresc sa sustina lucrari stiintifice in cadrul Conferintei trebuie sa trimita rezumatele si biosketch autor pana la 31 iulie 2015 la adresa carmen.munteanu@houston.ro. Rezumatul trebuie sa cuprinda: titlul, numele complet al autorului/autorilor (autorul care va prezenta lucrarea va fi subliniat), afilierea autorului/autorilor, 3-5 cuvinte cheie, textul propriu-zis al rezumatului (max 300 cuvinte, iar corpul rezumatului trebuie sa respecte urmatoarea structura: introducere, material si metoda, rezultate, concluzii + mesaje “de luat acasa” + bibliografie). Volumul de rezumate va avea numar ISBN.

 

2-4 octombrie 2015 – Simpozionul Farma Practic Ed. 40

Locatie: Gura Humorului, jud. Suceava – Hotel Best Western

Organizator: Houston NPA

Audienta: farmacisti si asistenti de farmacie din judetele SV, VS, IS, BT. 

Descriere: Initiata in 2010, seria de simpozione regionale Farma Practic a ajuns in 5 ani sa fie considerata proiect de referinta pe piata manifestarilor dedicate farmacistilor si asistentilor de farmacie din Romania. In 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 au fost organizate 34 editii la care au participat peste 6600 de farmacisti si asistenti de farmacie. 

Structura: Prezentari in plen cu inalt grad stiintific sustinute de lectori cunoscuti pe plan national si regional; Sesiuni de intrebari si raspunsuri; Program de socializare care ofera oportunitati de networking si business; Program creditat pentru farmacisti (16 credite/editie) si pentru asistentii de farmacie (intre 9-15 credite/editie)

Coordonator stiintific: Prof Univ Dr Farm Dumitru Lupuliasa

Tematica: particularitati si provocari ale profesiei de farmacist si asistent de farmacie, noutati din industria farmaceutica, informatii despre afectiuni, aspecte privind politica medicamentelor.

Taxe de participare: intre 100 lei (mese-cina vineri&pranz sambata, diploma, mapa eveniment) si 400 lei/participant (2 nopti cazare, transport cu autocarul, cina vineri, pranz sambata, cina festiva sambata, diploma, mapa eveniment). 

Detalii pe: www.houston.ro , www.farmapractic.ro 

Inscrieri la: cristina.tache@houston.ro , mobil 0725.221.016, tel/fax 021.317.09.43.

 

9-11 octombrie 2015 – Simpozionul Farma Practic Ed. 41

Locatie: Eforie Nord – Hotel Europa

Organizator: Houston NPA

Audienta: farmacistii si asistentii de farmacie din judetele CL, CT, TL, IL, B.

Descriere: Initiata in 2010, seria de simpozione regionale Farma Practic a ajuns in 5 ani sa fie considerata proiect de referinta pe piata manifestarilor dedicate farmacistilor si asistentilor de farmacie din Romania. In 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 au fost organizate 34 editii la care au participat peste 6600 de farmacisti si asistenti de farmacie.

Structura: Prezentari in plen cu inalt grad stiintific sustinute de lectori cunoscuti pe plan national si regional; Sesiuni de intrebari si raspunsuri; Program de socializare care ofera oportunitati de networking si business; Program creditat pentru farmacisti (16 credite/editie) si pentru asistentii de farmacie (intre 9-15 credite/editie)

Coordonator stiintific: Prof Univ Dr Farm Dumitru Lupuliasa

Tematica: particularitati si provocari ale profesiei de farmacist si asistent de farmacie, noutati din industria farmaceutica, informatii despre afectiuni, aspecte privind politica medicamentelor.

Taxe de participare: intre 100 lei (mese-cina vineri&pranz sambata, diploma, mapa eveniment) si 400 lei/participant (2 nopti cazare, transport cu autocarul, cina vineri, pranz sambata, cina festiva sambata, diploma, mapa eveniment). 

Detalii pe: www.houston.ro , www.farmapractic.ro 

Inscrieri la: cristina.tache@houston.ro , mobil 0725.221.016, tel/fax 021.317.09.43.

 

30 oct-1 nov 2015 – Simpozionul Practic MF Ed. 12

Locatie: Gura Humorului, jud. Suceava – Hotel Best Western

Organizator: Houston NPA

Audienta: medicii de familie din judetele BT, SV, NT, BC, VS, VN, GL, BR, BZ, IS.

Descriere: Practic MF este un concept original Houston NPA, proiectul fiind lansat in 2012 cu o editie pilot, urmata in 2013 si 2014 de 8 evenimente regionale, care au reunit in total peste 1300 de medici de familie din toata tara.

Structura: Prezentari in plen cu inalt grad stiintific sustinute de lectori cunoscuti pe plan national si regional; workshopuri de interes; sesiuni de intrebari si raspunsuri; program de socializare care ofera oportunitati de networking si business; Programul stiintific creditat EMC (9 credite) se desfasoara vineri intre orele 15.00 – 20:00 si sambata intre orele 09.00 – 14.00.

Tematica: diagnostic precoce si tratament corect in cele mai frecvente afectiuni din practica medicului de familie, managementul cabinetului medicului de familie, legislatie si politici de sanatate.

Taxe de particiare: cuprinse intre 150 lei (mese-cina vineri&pranz sambata, diploma, mapa eveniment) – 300 lei/participant (2 nopti cazare, cina vineri, pranz sambata, cina festiva sambata, diploma, mapa eveniment) 

Detalii pe: www.houston.ro 

Inscrieri la: andreea.acatrinei@houston.ro , mobil 0756.030.353, tel/fax 021.317.09.43.

 

Noiembrie

 

6-8 noiembrie 2015 – Simpozionul Farma Practic Ed. 42

Locatie: Baile Herculane – Hotel Afrodita

Organizator: Houston NPA

Audienta: farmacistii si asistentii de farmacie din judetele OT, GJ, DJ, VL, AG, TR.

Descriere: Initiata in 2010, seria de simpozione regionale Farma Practic a ajuns in 5 ani sa fie considerata proiect de referinta pe piata manifestarilor dedicate farmacistilor si asistentilor de farmacie din Romania. In 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 au fost organizate 34 editii la care au participat peste 6600 de farmacisti si asistenti de farmacie.

Structura: Prezentari in plen cu inalt grad stiintific sustinute de lectori cunoscuti pe plan national si regional; Sesiuni de intrebari si raspunsuri; Program de socializare care ofera oportunitati de networking si business; Program creditat pentru farmacisti (16 credite/editie) si pentru asistentii de farmacie (intre 9-15 credite/editie)

Coordonator stiintific: Prof Univ Dr Farm Dumitru Lupuliasa

Tematica: particularitati si provocari ale profesiei de farmacist si asistent de farmacie, noutati din industria farmaceutica, informatii despre afectiuni, aspecte privind politica medicamentelor.

Taxe de participare: intre 100 lei (mese-cina vineri&pranz sambata, diploma, mapa eveniment) si 400 lei/participant (2 nopti cazare, transport cu autocarul, cina vineri, pranz sambata, cina festiva sambata, diploma, mapa eveniment). 

Detalii pe: www.houston.ro , www.farmapractic.ro 

Inscrieri la: cristina.tache@houston.ro , mobil 0725.221.016, tel/fax 021.317.09.43.

 

20-22 noiembrie 2015 – Simpozionul Farma Practic Ed. 43

Locatie: Poiana Brasov – Ana Hotels 

Organizator: Houston NPA

Audienta: farmacistii si asistentii de farmacie din judetele PH, BZ, BR, GL, VN, BV. 

Descriere: Initiata in 2010, seria de simpozione regionale Farma Practic a ajuns in 5 ani sa fie considerata proiect de referinta pe piata manifestarilor dedicate farmacistilor si asistentilor de farmacie din Romania. In 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 au fost organizate 34 editii la care au participat peste 6600 de farmacisti si asistenti de farmacie.

Structura: Prezentari in plen cu inalt grad stiintific sustinute de lectori cunoscuti pe plan national si regional; Sesiuni de intrebari si raspunsuri; Program de socializare care ofera oportunitati de networking si business; Program creditat pentru farmacisti (16 credite/editie) si pentru asistentii de farmacie (intre 9-15 credite/editie)

Coordonator stiintific: Prof Univ Dr Farm Dumitru Lupuliasa

Tematica: particularitati si provocari ale profesiei de farmacist si asistent de farmacie, noutati din industria farmaceutica, informatii despre afectiuni, aspecte privind politica medicamentelor.

Taxe de participare: intre 100 lei (mese-cina vineri&pranz sambata, diploma, mapa eveniment) si 400 lei/participant (2 nopti cazare, transport cu autocarul, cina vineri, pranz sambata, cina festiva sambata, diploma, mapa eveniment). 

Detalii pe: www.houston.ro , www.farmapractic.ro 

Inscrieri la: cristina.tache@houston.ro , mobil 0725.221.016, tel/fax 021.317.09.43.

 

Proiecte personalizate

In afara evenimentelor prezentate mai sus, Houston NPA are un departament special, creat sa sustina dezvoltarea unor proiecte personalizate (cu sprijin financiar unic. De ex companii farmaceutice care doresc sa comunice catre un anumit target sau alte organizatii din domeniul medical/social). 

Acest departament are 3 divizii principale: Creatie (dezvoltare concept creativ, management program stiintific, consultanta pentru creditarea evenimentului, servicii PR complete), Call-Center (invitarea participantilor, email marketing, telemarketing, actualizare si reseach baze de date profesionisti in sanatate), Logistica&Management eveniment (birou inregistrare, asigurare locatie si catering, productie materiale promotionale, servicii foto-video). 

In afara de proiectele predefinite detaliate mai sus, intre 2013 si 2015 am organizat peste 20 de proiecte personalizate, atat regionale cat si nationale pentru diferite companii farmaceutice. Proiectele s-au adresat medicilor, farmacistilor si pacientilor. 

Abia asteptam urmatoarea propunere de colaborare. Va rugam sa ne scrieti la simona.oprea@houston.ro pentru o oferta personalizata sau pentru colaborari pe proiectele de mai sus.