Reviste ale asociatiilor de pacienti

Revista Lalele Rosii

Revista “Lalele Roșii” este o publicatie semestriala editata de Houston NPA pentru Asociatia de Lupta impotriva bolii Parkinson. Revista cuprinde informatii de actualitate despre managementul si tratamentul bolii Parkinson si relatari de la evenimentele dedicate pacientilor care sufera de boala Parkinson. Articolelor stiintifice si celor documentate stiintific li se alatura texte emotionante scrise de cei  care care se lupta zi de zi cu efectele acestei maladii. 

Dupa primele patru numere, revista “Lalele Roșii” a devenit un sprijin real pentru toti cei care cauta  informatii si sfaturi pentru a face fata provocarilor zilnice ale bolii. 

Revista a fost lansata in cadrul evenimentului din 5 aprilie 2012 organizat la Deva cu prilejul Zilei Internationale a boli Parkinson.

 

Jurnalul Lalelei Rosii

Asociatia AntiParkinson. Numar pilot lansat pe 18 mai 2011 la Bucuresti in cadrul celui de-al IX-lea Congres al Societatii de Neurologie din Romania. Jurnalul Lalelei Rosii isi propune sa fie un document util bolnavilor de Parkinson care pot sa urmareasca simptomele auxiliare ale bolii si isi pot nota observatii statistice. Este un instrument si pentru medici, ajutandu-i sa explice constatarile si sa caute cai de alinare a simptomelor inregistrate de pacienti. 
Din cuprins:Termeni specifici, Autoevaluare, Testarea psihiatrica a pacientului cu Parkinson, Jurnalul medicamentelor, Jurnalul simptomelor, Stimularea cerebrala profunda, Sfaturi pentru pacientii cu Parkinson.

A doua viata

Asociatia Transplantatilor din Romania. Numar pilot lansat pe 16 iulie 2011 la Predeal in cadrul Conferintei Nationale “Pacientul-inainte si dupa transplant”, organizata de Asociatia Transplantatilor din Romania (ATR) si Houston NPA cu ocazia implinirii a 15 ani de activitate de catre Asociatia Transplantatilor din Romania. 
Din cuprins: 15 ani de evolutie, testimoniale ale pacientilor transplantati, spune Da! donarii de organe, monitorizarea pacientilor transplantati. 

Diabeticii Azi

Fundatia Speranta Diabeticilor Turda. Numar pilot lansat pe 18 martie 2010 la Turda in cadrul Forumului Diabeticilor din Romania. 
Publicatia contine sfaturi si noutati despre diabet si tratamente, informatii utile despre consultanta psihologica si juridica, testimoniale ale membrilor Fundatiei in ceea ce priveste experienta proprie in managementul diabetului, notiuni de nutritie si intretinere fizica pentru bolnavul de diabet, medicina alternativa si importanta controlului periodic in diabet.