Simpozion PRACTIC MF Ediția a XII-a, 30 oct. – 1 noi. 2015, Gura Humorului

Compania de comunicare medicală Houston NPA vă invită să vă înscrieți la cea de-a treia ediție din 2015 a seriei de evenimente Practic MF, proiectul fiind lansat în 2012 cu o ediție pilot, urmată în 2013 și 2014 de 8  evenimente regionale, care au reunit în total peste 1200 de medici de familie din toată țara.

Evenimentul se va desfășura în perioada 30 oct. – 1 nov. 2015 la Hotel Bucovina, din Gura Humorului și se adresează medicilor de familie din județele  BT, SV, NT, BC, VS, VN, GL, BR, BZ, IS.

Evenimentul este creditat cu 9 puncte EMC.

Coordonator științific este Prof. Univ. Asoc. dr. Nicolae Calomfirescu, doctor în medicină, medic primar urologie. Alături de Prof. Calomfirescu vor mai susține lucrări Prof. dr. Doina Azoicăi, Conf. dr. Elena Albu, Dr. Adrian Grom, Dr. Marian Turiceanu, Dr. Cătălin Andriescu, Dr. Marilena Căliman, Dr. Horea Timiș, Dr. Alexandrina Rotar, Dr.  Janin Năsăudean, Dr. Irina Mateieș. 

Programul PRACTIC MF este unul deosebit de apreciat, deoarece temele abordează diverse afecțiuni și modul de gestionare a acestora la nivelul cabinetului de medicină primară: implicarea medicului de familie în monitorizarea oncogenetică, interacțiuni medicamentoase – principii practice si erori în diagnosticul bolilor hematologice, contractul cu casa de asigurări: oportunitate sau înlănțuire, adevăr sau provocare în medicina de familie – durerea precordială, sindromul de suprapopulare bacteriană a intestinului subțire, hiperplazia benignă de prostată în 2015 – schimbarea paradigmei terapeutice este o realitate?, actualități în tratamentul hepatitei C, managementul pacienților cu boală Parkinson avansată, actualități în tratamentul simptomatologiei de tract urinar inferior, medicul de familie și nutriția pacientului oncologic – dovezi, mituri și practica clinică. Datorită programului, medicii vor beneficia de 9 credite EMC.

“Medicii de familie trebuie să caute covalențe de comunicare cu reprezentanții din diferite specialități, pentru a avea un act medical de calitate și ca pacientul să beneficieze de acel plus valoare din partea medicului care reiese în mare parte și din colaborarea interdisciplinară”, a declarat pentru Houston NPA Prof. Dr. Nicolae Calomfirescu.

Și Conf. dr. Elena Albu a precizat că “este foarte importantă colaborarea medicului de familie cu medici de alte specialități, atât în ceea ce privește diagnosticul precoce, evitarea erorilor de diagnostic, cât și în cazul monitorizării pacienților cu probleme deosebite. Colaborarea se poate face direct, telefonic când este nevoie de decizii imediate și prin scrisori medicale. Prin o cunoaștere foarte bună a istoricului patologic al pacientului, medicul de familie poate depista precoce o nouă patologie sau o evoluție nefavorabilă”

Dr. Marian Turiceanu este de părere că această colaborare trebuie să fie “bidirectională, bazată pe discuții constante despre un anumit pacient, dar si prin participarea la evenimente comune. Rolul medicului de familie este important în evaluarea primară, inițierea tratamentului, dar și direcționarea pacientului spre investigații suplimentare acolo unde este cazul”.

PRACTIC MF este organizat sub forma unor conferințe regionale cu caracter interactiv,  incluzând dezbateri în plen, workshopuri și prezentări de caz subscrise celor trei direcții principale:

diagnostic precoce și tratament corect în cele mai frecvente afecțiuni din practica medicului de familie

managementului cabinetului medicului de familie

legislație și politici de sănătate

Interactivitatea, inovația și networking-ul sunt cuvintele cheie care stau la baza  proiectului:

Întrebări fulger adresate de moderator;

Premii acordate la fiecare ediție pentru cei mai activi participanți;

Sistem de vot cu palete verzi/roșii prin care cei din sală pot semnaliza atunci când doresc să adreseze întrebări sau pot răspunde cu DA/NU la întrebările venite din partea lectorilor;

Numeroase oportunități de socializare create în cadrul evenimentului

Programul științific se desfășoară după cum urmează: vineri, între orele 16.00 – 20.00 și sâmbătă, între orele 09.00 – 14.0009.00 – 14.00 .

Taxa de participare este – 300 lei, cu cazare inclusă si 150 lei fără cazare.
Pentru formularul de inscriere si detalierea taxelor de participare click aici
Numărul locurilor este limitat, iar rezervarea fermă se face în momentul achitării taxei. 

Plata taxei de participare se face în contul Houston NPA (Cont RON: RO94 BACX 0000 0003 3054 6010 deschis la Unicredit Tiriac Bank, sucursala Alba Iulia București, EXCLUSIV HOUSTON NPA S.R.L. – CUI 25249091, J40/3074/09.03.2009). După efectuarea plății, pentru a vă putea înscrie la simpozion, vă rugăm să ne trimiteți o copie după OP la adresa de e-mail andreea.acatrinei@houston.ro (0756.030.3530756.030.353 ) sau la nr. de fax 021.317.09.43.
Pentru detalii și înscriere:
andreea.acatrinei@houston.ro, 0756.030.3530756.030.353  sau la nr. de fax 021.317.09.43
Pentru detalii despre proiectele Houston din aceast an vă rugăm accesați 
www.houston.ro