Sistemul integrat de urgenta, extins de Ministerul Sanatatii

 

5 noi echipaje SMURD functioneaza de la inceputul lunii februarie in localitatile Fieni, Potlogi, Voinesti si Cornesti din judetul Dambovita si in localitatea Gheorgheni, judetul Harghita. In aceeasi saptamana, au fost comasate dispeceratele Serviciului Judetean de Ambulanta si ISU Cluj la sediul ISU Cluj, ceea ce va permite o colaborare mai eficienta a celor doua institutii si utilizarea mai eficienta a resurselor de interventie. 

Primele dispecerate integrate au fost create la Baia Mare si Sibiu in iulie 2011, fiind inaugurate de Ministerul Sanatatii si Ministerul Administratiei si Internelor ca proiecte pilot, in spatiile puse la dispozitie de inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta. Astazi, in mai mult de jumate din judetele tarii (26) functioneaza dispecerate integrate, care armonizeaza si eficientizeaza activitatea ISU si a serviciilor de ambulanta. Ministerul Sanatatii si serviciul 112 spera sa finalizeze  comasarile si in restul tarii pana la sfarsitul acestui an. 

Mai multe echipaje de prim ajutor vor fi infiintate in urmatoarele doua luni in sate si comune din Calarasi, Dolj, Olt si Mures. Aceasta masura va scurta timpul de reactie in situatiile de urgenta din aceste zone.