Ziua Mondiala a Osteoporozei – Bucuresti, 17-19 octombrie 2014

Ziua Mondiala a Osteoporozei va fi marcata pentru a treia oara consecutiv in Bucuresti, in perioada 17-19 octombrie 2014, prin actiuni de comunicare menite sa creasca nivelul de informare a profesionistilor in sanatate, a pacientilor si, nu in ultimul rand, a publicului larg cu privire la aceasta afectiune.

Evenimentul este organizat de compania de comunicare medicala Houston NPA, in parteneriat cu SROBMS (Societatea Romana de Osteoporoza si Boli Musculoscheletice) si ASPOR (Asociatia pentru Prevenirea Osteoporozei din Romania).  

Coordonatorul stiintific al manifestarii va fi Conf. Dr. Daniel Grigorie, presedintele SROBMS.

O abordare completa si interdisciplinara a osteoporozei

Evenimentul este structurat astfel: conferinta pentru specialisti (17-18 octombrie 2014), seminar pentru pacienti (18 octombrie 2014) si „Miscarea impotriva Osteoporozei” (19 octombrie) – locatiile vor fi anuntate in curand.

La conferinta interdisciplinara de informare medicala organizata pe 17 si 18 octombrie vor fi dezbatute teme actuale pentru cei interesati de studiul, preventia, diagnosticul, tratamentul si monitorizarea osteoporozei: medici (specialitatile: medicina de familie, reumatologie, endocrinologie, recuperare medicala, BFKT, geriatrie si gerontologie, ortopedie, medicina interna etc), farmacisti, asistenti medicali si de farmacie, medici rezidenti si studenti. 

Conferinta va fi creditata EMC si EFC. La editia din 2013, participantii au fost creditati cu 12 puncte EMC (medici si asistenti), 14 puncte EFC (farmacisti).

Taxele sunt cuprinse intre 75-130 lei, fiind reduse pana pe 6 octombrie! Taxa de participare acopera: accesul la lucrari, kitul de eveniment, diploma EMC/EFC, mesele (cina vineri, pranz sambata), pauzele de cafea.

Detalii pe www.ziuaosteoporozei.ro  si pe Pagina de Facebook https://www.facebook.com/pages/Ziua-Mondiala-a-Osteoporozei/293914554116084 .

Sambata, 18 octombrie, persoanele diagnosticate cu osteoporoza sunt asteptate la un workshop, in cadrul caruia vor primi informatii practice pentru a face fata cu succes provocarilor cotidiene ale bolii. Seminarul va include o demonstratie de exercitii fizice adaptate nevoilor persoanelor cu osteoporoza, dupa care vor fi efectuate testari gratuite pentru depistarea osteoporozei si evaluari FRAX pentru calcularea riscului de fractura osteoporotica. Pacientii beneficiaza de acces gratuit la workshop, pe baza inscrierii prealabile. 

Duminica, 19 octombrie, toti bucurestenii sunt invitati la “Miscarea impotriva osteoporozei”. Programul actiunii cuprinde exercitii fizice utile in prevenirea si terapia osteoporozei, momente artistice, testari gratuite pentru depistarea osteoporozei si evaluarea riscului de fractura (FRAX). 

Inscrieri pe site-ul oficial al evenimentului: www.ziuaosteoporozei.ro

Istoricul evenimentului

La editia din 2013, Ziua Mondiala a Osteoporozei a fost marcata la Bucuresti prin actiuni ample, menite sa atraga atentia asupra mijloacelor de preventie si a modalitatilor de tratament ale osteoporozei. Peste 300 de persoane au beneficiat de testari gratuite pentru evaluarea riscului de fractura (FRAX) si masurarea densitatii osoase si nu mai putin de 300 de cadre medicale au dat curs invitatiei lansate de Houston NPA, dornici sa afle de la expertii romani in osteoporoza care sunt progresele inregistrate in domeniu si cum pot aplica informatiile primite in practica medicala cotidiana. Au fost abordate si teme in premiera: osteoporoza la barbati, sindromul de fragilitate la varstnic, impactul depresiei asupra sanatatii oaselor. 

Contacte:

Manager Proiect si PR: Simona Oprea – PR Manager Houston NPA, simona.oprea@houston.ro,  0733.076.381.

Inscrieri: Corina Stancu – Events Manager Houston NPA, corina.stancu@houston.ro, 021-317.09.43, 0723.856.179.

Site eveniment: www.ziuaosteoporozei.ro

Va invitam sa dati Like si Share si paginii de Facebook: https://www.facebook.com/pages/Ziua-Mondiala-a-Osteoporozei/293914554116084