Impreuna impotriva bolii Parkinson

Actiunea a marcat Ziua Internationala a bolii Parkinson sarbatorita anual la nivel mondial pe 11 Aprilie. La conferinta au participat aproximativ 130 de pacienti diagnosticati cu Parkinson si cadre medicale implicate in ingrijirea acestora. Participantii la eveniment au avut ocazia de a afla informatii de ultima ora referitor la diagnosticarea, tratamentul si monitorizarea bolii Parkinson.Evenimentul a avut un puternic character interactiv. Prin desfasurarea acestei conferinte Asociatia AntiParkinson, impreuna cu partenerii sai au reusit sa creeze un cadru propice pentru o mai buna informare asupra bolii Parkinson. Evenimentul a fost creditat EMC si EFC.  

 

Activitatea unicei Asociatii AntiParkinson din Romania a fost recompensata cu premiul Dr. Rana International Parkinson`s Community Service, acord fondatorului acesteia, ing. Dan Raican de catre Comitetul Executiv Mondial al Educatiei despre Parkinson. Lectorii care au sustinut prezentari in cadrul conferintei „NeuroPac” au fost: Dr. Gabriela Gros, Dr. Doinel Crisan, Dr. Elena Rusan, Dr. Lavinia Bertalan, Dr. Cristian Falup-Pecurariu, Dr. Dan Farcas, Farm. Maria Talvescu si Dr. Tiberiu Tataru. 

La eveniment a fost prezent si Silviu Didilescu, managerul Spitalului Judetean din Deva care a anuntat ca in luna iunie se va deschide o sectie moderna de neurologie, dotata cu aparatura medicala performanta. Dupa incheierea conferintei, partcipantii la eveniment dar si publicul larg din Deva au vizionat, in foaierul Teatrului de Arta, lucrari ale pictorului Stefan Danilevici, pacient cu Parkinson, si ale Roxanei Irimia, pacient cu dizabilitati. Invitatul special al serii a fost actorul si regizorul român Dan Puric care a vorbit publicului despre demnitate in cadrul unei conferinte cu acelasi nume. Dupa incheierea programului artistic a urmat o sesiune de autografe sustinuta de Dan Puric, cu aceasta ocazie fiind promovata si ultima sa carte „Fii demn”, aparuta pe piata in 15 noiembrie 2011. Participarea la evenimentul de la Teatrul de Arta din Deva a fost taxata cu doua tipuri de bilete, adica 20 de lei pentru public larg si 10 lei pentru membrii Asociatiei AntiParkinson. Sumele colectate in urma evenimentului vor fi folosite pentru angajarea unui asistent social care va activa in cadrul Centrului de Consiliere pentru pacienti din Deva. In cadrul Conferintei “Sa nu ii lasam singuri”  Asociatia AntiParkinson a lansat revista „Lalele Rosii”, publicatie trimestriala dedicata pacientilor cu Parkinson.  

 

Urmatoarea actiune a Asociatiei AntiParkinson se va desfasura intre 20-21 iulie, in colaborare cu Houston NPA, la Targu Mures. Aici va fi organizata cea de-a doua editie a Conferintei Nationale a Pacientailor cu Parkinson pe tema „Abordarea integrata a bolii Parkinson in echipa pacient-cadre medicale”. Conferinta se va desfasura sub egida Societatii de Neurologie din Romania, pe parcursul celor 2 zile ale evenimentului fiind asteptati peste 200 de invitati: membri ai Asociatiei Antiparkinson, apartinatori, reprezentanti ai autoritatilor din sistemul medical, cadre medicale. Pentru detalii si inscriere evenimente@houston.ro sautelefon 0723.856.179.

Sponsorii conferintei „NeuroPac”: Sponsor Global-Lundbeck, Novartis Pharma Services România, UCB Pharma România, S.C Abbott Products S.R.L, Pharm Fabrik Montavit. 

Partenerii conferintei „NeuroPac”: Wien Events, Teatrul de Arta Deva, Colegiul National Sportiv „Cetate” Deva, Crucea Rosie filiala Deva, Colegiul Farmacistilor Hunedoara, Consiliul Judetean Hunedoara, CAS Hunedoara, Directia de Sanatate Publica Hunedoara, Colegiul Medicilor Hunedoara si Ordinul Asistentilor medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, filiala Hunedoara.