Terapia Ranbaxy: Terapie inovatoare utilizata in controlul hipertensiunii arteriale

Cea mai noua terapie introdusa pe piata romaneasca de catre Terapia Ranbaxy este si una dintre cele mai apreciate metode de scadere a tensiunii arteriale la nivel mondial pentru eficienta sa, medicamentul original fiind o combinatie in doze fixe de olmesartan medoxomil si amlodipina besilat.

”Antagonistii receptorilor angiotensinei II (sartanii) sunt antihipertensive eficiente si cu profil de siguranta favorabil. Rata de intrerupere a tratamentului in functie de clasa de medicamente antihipertensive la 100 de pacienti, corespunzatoare lor, este de peste patru ori mai mica decat in cazul diureticelor, de peste doua ori mai mica decat in cazul betablocantelor si cu 25% mai scazuta decat in cazul inhibitorilor de enzima de conversie a angiotensinei”, a  precizat in cadrul conferintei de presa conf. Dr. Serban Balanescu.
“Studiilor existente arata ca din grupa sartanilor, olmesartanul asigura cea mai buna complianta a pacientilor la tratament si scade cel mai mult valorile tensionale”, a adaugat Conf. Dr. Balanescu.
Potrivit declaratiilor facute de catre specialistii prezenti la evenimentul de lansare a noului medicament original, cu un singur comprimat, administrat o data pe zi, se poate obtine o scadere a tensiunii arteriale de peste 45 mm Hg la pacientii dificil de controlat, astfel incat, 70,7% dintre pacientii cu hipertensiune arteriala medie si severa ajung la tinta tensionala recomandata.
“Acest beneficiu indiscutabil se datoreaza faptului ca noua terapie combina doua antihipertensive, amlodipina si olmesartan, al caror efect cumulat este mai mare decat cel care ar fi survenit din dublarea dozei corespunzatoare unui singur antihipertensiv”, a explicat Prof. Dr. Dragos Vinereanu, seful sectiei de cardiologie de la Spitalul Universitar.
“Ne-am propus sa oferim pacientilor romani acces la cele mai eficiente tratamente existente pe plan mondial, iar eforturile noastre nu se opresc aici. Terapia Ranbaxy considera preventia si educatia pacientilor, modalitatile cele mai eficiente, pe termen lung, pentru scaderea incidentei afectiunilor cronice, precum hipertensiunea arteriala, motiv pentru care intentionam ca anul acesta sa lansam programul national „Tine tensiunea sub control!” a precizat d. Claudia Firez,  Marketing & Branded Business Director, Terapia Ranbaxy.