fbpx

Program Farma Practic

Program – Conferința Farma Practic 06-07 septembrie 2024, Gura Humorului
– Ediția 101 –

Eveniment în curs de creditare EFC (FARMACIȘTI) |  EMC (ASISTENȚI)

Prof. univ. dr. Dan Cristian Vodnar 

Profesor de Chimia alimentelor, Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare, în cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca.
Informații suplimentare http://danvodnar.ro 

Pâine și zahăr

Totul începe cu cerealele, darul naturii. Imaginați-vă o câmpie vastă, unde soarele mângâie blând lanurile de grâu, orez, porumb și ovăz. Aceste cereale sunt semințele vieții, pline de nutrienți esențiali. Din aceste cereale minunate se obține făina, un ingredient magic care ne ajută să creăm o multitudine de preparate delicioase, de la pâine la prăjituri și paste. Pâinea, unul dintre cele mai vechi alimente preparate de om, este un simbol al civilizației. Gândiți-vă la aluatul moale care dospește datorită drojdiei, formând bule de gaz ce fac pâinea atât de pufoasă. Pâinea cu maia, fermentată cu drojdii sălbatice, are o aromă distinctă și este mai hrănitoare.
Și acum, să vorbim despre zahăr, acea dulce plăcere care ne oferă energie instantanee. Zahărul este rapid absorbit de organism, provocând o creștere bruscă a nivelului de energie. Totuși, consumul excesiv poate duce la probleme de sănătate. Este important să alegem carbohidrați complecși, cum ar fi cei din pâinea integrală, pentru a asigura o eliberare treptată a energiei și a menține un nivel stabil al glicemiei.

Prof. emerit dr. farm. Dumitru Lupuleasa

Presedinte Colegiul Farmaciștilor România

Vitamina D pentru o viață activă!

Dr./Psihoterapeut Miruna Lovinescu

Psihoterapeut integrativ, coach

Elena Barbu

Brand Manager

Prof. univ. dr. farm. Gabriela Tătărîngă

Presedinte Colegiul Farmaciștilor România Iasi

Farm. Anca Lobonț

Farmacist șef – Farmaciile DONA

Farm. Pr. Andrada Florina Mirisan

Farmacistul de spital, rolul farmacistului și colaborarea cu medicul

Comunicarea eficientă între profesioniștii din domeniul sănătății contribuie la o îngrijire sigură și optimă a pacientului, iar pe de altă parte lipsa eficientă de comunicare poate duce la rezultate negative ale tratamentului și totodată ale pacientului împreună cu creșterea cheltuielilor cu asistența medicală. Informațiile privind modul în care farmaciștii si medicii comunică între ei în spitale sunt limitate.