program nutritie

Conferința Națională de Management și Intervenție Nutrițională

Tema ediției: Valențele malnutriției

Coordonator științific: Prof. Univ. Dr. Monica Tarcea

-Webinar pe zoom 25-26 noiembrie 2022-

Prof. Univ. Dr. Monica Tarcea

Disciplina de Nutriție comunitară și igiena alimentelor, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) “George Emil Palade” din Tîrgu Mureș, coordonator științific

Dialogul intestin-creier despre malnutriție și bolile neurodegenerative

Prof. Univ. Dr. Alina Mihaela Pascu

Medic primar endocrinologie si medicină internă Brașov, Facultatea de Medicină, Universitatea Transilvania din Brașov

Paradigma comportamentului alimentar – între dismorfofobie și hedonism

Conf. Univ. Dr. Vladimir Poroch

Facultatea de Medicină, UMF “Grigore T. Popa” Iași, șef secție Îngrijiri paliative, Institutul Regional de Oncologie Iași, absolvent Nutriție și Dietetică UMF Iași

Dr. Loredana Vasile

Medic primar alergologie și imunologie clinică

Alergiile alimentare – o provocare multidisciplinară

Asist. Univ. Dr. Alice Azoicai

Medic primar pediatrie,
Competență alergologie și imunologie pediatrică

Dr. Delia- Reurean Pintilei

Medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Iași

Este creierul tău de vină pentru excesul de greutate?

Tu ce emoții mănânci?

Dr./Psihoterapeut Miruna Lovinescu

Psihoterapeut integrativ, București

Șef Lucr. Dr. Daniela Cîrnațu

Medic primar igienă, șef secție sănătatea în relație cu mediul, Centrul Regional de Sănătate Publică Timișoara

Înlocuitori ai unei diete totale pentru controlul greutății

Dieta pentru cupluri, în infertilitate

Dr. Ruxandra-Maria Pleșea

Medic specialist Diabet, Nutritie, Boli Metabolice București

Dr. Alin Popescu

Medic primar medicină sportivă, cu competenţă în management sanitar şi apifitoterapie, București

Mâncăm mult, ieftin și prost! Mit sau realitate? 

Denutriția/Statusul nutrițional deficitar- fața ignorată și subinvestigată a malnutriției vârstnicului.

Conf. Univ. Dr. Maria Nitescu

Medic primar igienă, București

Nutriționist/dietetician Nicoleta Tupiță

Dietetician autorizat, Nutrition Health and Wellness Manager Nestle România, Bulgaria și Țările Adriatice

Metode practice și interactive de educație nutrițională în rândul copiilor

Abordarea nutrițională a pacientului cu boală diverticulară

Farm. primar Nicoleta Răducanu

Specialist în Nutriție Clinică și Comunitară

Ing. dr. Irina Matran

UMFST “George Emil Palade”, Facultatea de Medicină, Departamentul de Nutriție comunitară și igiena alimentelor

Dieta “All food plant-based diet” este sustenabilă și sigură pentru pacienți?

Nutriția enterală – aspecte practice. În spital și în comunitate 

Conf. Univ. Dr. Constantin Bodolea

Medic primar ATI Spitalul Clinic Municipal Cluj, conferentiar universitar cu experienţă didactică în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Cluj din 1993

Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu

Medic primar în specialitatea Igiena Alimentației și Nutriție în cadrul Centrului Național de Monitorizare a Riscurilor din Mediul Comunitar din cadrul Institutului National de Sanatate Publică. Conferențiar universitar la UMF „Carol Davila” din București, conduce Disciplina de Igienă și Nutriție din cadrul Facultatii de Asistenta Medicala

Înlocuitorii de masă pentru controlul greutății

Dietele pacientului oncologic- beneficii si pericole 

Dr. Irina Mateieș

Medic primar de medicină de familie şi nutriţionist, specializat în nutriţie oncologică 

Nutriționist Monica Sânpălean

Nutriționist Dietetician

Rolul nutriției în managementul anorexiei nervoase

Rolul intervenției dietetice și medicamentoase în controlul profilului lipidic în practica curentă

Dr. Virgil Petrescu

Medic primar cardiolog Spitalul Clinic Colentina, București

DEZBATERE

Igiena alimentatiei, a minții și a educației

Oana Geambașu

Asistent de cercetare în departamentul de Politici de Sănătate și Management din cadrul Universității Harvard Chan School of Public Health din Statele Unite ale Americii

Sorin Minea

Președintele Federaţiei Patronale din Industria Alimentară –Romalimenta

Prof. Univ. Dr. Veronica Mocanu

Medic primar endocrinologie, specialist în nutriție
Inițiator proiect “Traista cu sănătate”

Prof. Univ. Dr. Monica Tarcea

Disciplina de Nutriție comunitară și igiena alimentelor, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) “George Emil Palade” din Tîrgu Mureș, coordonator științific

Dr. Adriana Neghirlă

Presedinte Asociația de Medicină Școlară Mureș

Dr./PSihoterapeut Miruna Lovinescu

Psihoterapeut integrativ, București

Dr. Maria Szerac

CEO Houston