fbpx

Stresul, Anxietatea, Depresia 2017

350 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de depresie, estimează Organizația Mondială a Sănătății (OMS)*, ceea ce face ca în prezent, depresia majoră să fie a patra boală ca răspândire pe glob, reprezentând una dintre problemele grave de sănătate. Mai mult, în numai 3 ani, depresia va fi a doua cauză de dizabilitate, imediat după afecţiunile cardiovasculare, mai estimează Organizaţia Mondială a Sănătăţii. În România, din procentul de 20% de oameni care suferă de tulburări psihice, jumătate sunt depresivi. Astfel, depresia este mai frecventă decât diabetul la noi în ţară, conform unui studiu al Ligii Române de Sănătate Mintală.

În acest context, compania de comunicare medicală Houston NPA continuă tradiția și organizează pentru al 4-lea an consecutiv Conferința Națională Interdisciplinară Stresul, Anxietatea, Depresia (SAD) și complicațiile lor.  Ediția de anul acesta va avea ca temă centrală Simptome psihice întâlnite în cazuistica medicilor de alte specialități și se va desfășura în perioada 12-13 mai 2017, la Hotel Ramada Parc, București.

Pe parcursul celor două zile de eveniment (vineri 12 mai, orele 13-20 și sâmbătă 13 mai, orele 09-14), lectori de renume din mai multe specialități medicale implicate în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților cu tulburări de sănătate mintală vor susține prezentări de înaltă ținută științifică și vor dezbate studii de caz.

SAD 2017 se adresează medicilor, psihologilor, psihoterapeuților, farmaciștilor, asistenților medicali și de farmacie, rezidenților.

Programul va fi creditat de către CMR, CFR, OAMGMAMR și CoPSI.

Coordonatorul științific al evenimentului este Prof. Univ. Dr. Mirela Manea.

Partener principal al celei de-a IV-a ediții a Conferinței Naționale Interdisciplinare Stresul, Anxietatea, Depresia (SAD) și complicațiile lor este Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” București.

Alți parteneri: Federația Română de Psihoterapie, Institutul Român De Psihoterapie Integrativă, Liga Română pentru Sănătate Mintală, Asociația Medicilor Rezidenți în Psihiatrie din România și Fundația Ana Aslan International.

În demersul de organizare a acestei conferințe, Houston NPA îi invită, așadar, alături pe toți cei interesați să comunice și să afle informații de actualitate despre stres, anxietate și depresie, putând astfel influența major traseul pacientului și rata de succes a tratamentului, dar și pe cei care, în calitate de lectori, parteneri și susținători ai manifestării, pot deschide cu această ocazie noi căi de dialog și de informare, astfel încât impactul acestor tulburări de sănătate mintală asupra pacientului și asupra societății să fie cât mai mic.

Houston NPA este o companie românească independentă, specializată în comunicarea medicală și socială. Înființată în 2009 de profesioniști entuziaști, cu experiență în industria comunicării medicale, compania și-a început activitatea cu scopul de a acționa ca o punte de legătură între publicul larg-asociațiile de pacienți-cadrele medicale-industria farmaceutică-presă-profesioniști în sănătate-autorități publice locale-structura de management a spitalelor. În prezent, numele Houston NPA este sinonim comunicării pe piața medicală, „rotiței” care pune în mișcare mecanismele sănătății prin proiectele dezvoltate.

 

 

*Sursa: http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs369/en/