fbpx
Stiri si interviuri

„Tu împinge… și noi tragem!” Fii alături de persoanele cu boala Parkinson, duminică, 15 aprilie, ora 13.00, Parcul Alexandru Ioan Cuza

Asociația de Luptă împotriva Bolii Parkinson, împreună cu organizatorii „Caravana Parkie” și compania de comunicare medicală Houston NPA organizează duminică, 15 aprilie 2018 o acțiune de conștientizare și informare a publicului larg asupra pacienților diagnosticați cu boala Parkinson derulată sub numele „Tu împinge… și noi tragem”. Acțiunea va avea loc începând cu ora 13.00 în parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), sector 3 București – intrarea din strada Baba Novac, punct de reper statuia  lui Alexandru Ioan Cuza.

Pentru a atrage atenția asupra dificultăților pe care un pacient cu boala Parkinson le întâmpină  în viața de zi cu zi, acțiunea desfășurată sub numele „Tu împinge… și noi tragem!” aduce în atenție o activitate banală pentru o persoană sănătoasă, dar care devine imposibil de realizat pentru o persoană care suferă de această afecțiune – introducerea unei ațe prin gaura unui ac.

În mod simbolic, în cadrul evenimentului persoanele prezente în parc vor fi invitate să intre „în joc” și împreună cu un pacient cu boala Parkinson să introducă un fir de ață prin gaura unui ac de mari dimensiuni ce va fi amplasat pe aleea centrală de la intrarea în parcul IOR. Cu această ocazie vor fi împărțite baloane și materiale informative privind această boală ce are impact  asupra celui suferind, dar și asupra familiei și societății.

Vă așteptăm, cu mic, cu mare, alături de noi duminică, 15 aprilie, începând cu ora 13.00 să petrecem împreună o zi în parc în care ne vom juca, vom vorbi și ne vom informa despre ce presupune boala Parkinson. Deşi nu există tratament pentru vindecarea acestei boli, ea poate fi ţinută sub control. Pacienţi în stadii avansate de boală devin din ce în ce mai mult dependenţi de ajutorul şi susţinerea semenilor. O mai bună informare va reduce stigma asociată bolii, va creşte înţelegerea şi sprijinul comunităţii şi va conduce la creşterea calităţii vieţii pentru cei afectaţi.

În parc puteți ajunge cu RATB 101, 102, 311, 335, cu metroul sau cu troleibuzele care vin dinspre Piața Rosetti. Facebook event: https://www.facebook.com/events/167329507314966/

Ziua Mondială a Luptei împotriva Bolii Parkinson este sărbătorită în fiecare an pe 11 aprilie, aceasta fiind şi ziua de naştere a celui care a descris pentru prima dată afecţiunea, medicul James Parkinson.