Nutritie 24-25 noiembrie 2023

Webinar online, pe platforma ZOOM  |  Pentru descarcare zoom – click AICI !

Program – Conferința Națională de Management și Intervenție Nutrițională – Editia a III-a

Tema ediției: Alimentele și bolile. De la farfurie, la nutriția de precizie

Webinar creditat 16 EFC (farmacisti) | 12 EMC (medici) | 10 EMC (asistenti)

Vineri, sesiunea I | 1400 – 1610

Prof. univ. dr. Monica Tarcea
-Coordonator științific-

Disciplina de Nutriție comunitară și igiena alimentelor, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) “George Emil Palade” din Târgu Mureș

Instrumente de screening nutrițional în sănătatea reproducerii

Conf. univ. farm. Anca Lucia Pop

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” (UMFCD), Bucureşti, Facultatea de Farmacie, Disciplina de Laborator Clinic Igiena Alimentației

Evaluarea nutrițională de precizie în cabinetul de nutriție și dietetică. Biomarkeri nutriționali

Dr. Irina Mateieș

Medic primar medicină de familie și nutritionist Cluj, specilizată în nutriție oncologică, domeniu în care activează de 09 ani

Ce înseamnă nutriția personalizată la pacientul cu cancer?

Prof. univ. dr. Camelia Diaconu

Medic primar medicină internă, sef secție medicină internă
Spitalul Clinic de Urgență Floreasca

Abordarea terapeutică a dislipidemiei

Dr. Raluca Bercea

Medic primar pneumologie, cu competență în somnologie, șef sectie pneumologie Spitalul Județean de Urgență Ploiești

Importanta somnului pentru o dietă echilibrată

Vineri, sesiunea II | 1625 – 1800

Dr. Mihaela Codruța Ciongradi

Medic primar medicină de familie Iași,  Grupul de diabet zaharat, nutriție și  boli metabolice din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei/Medicină Generală (SNMF)

Obezitatea – de la teorie la farfurie!

Dietetician Nicoleta Tupiță

Dietetician autorizat și Manager Nutriție Nestlé Regiunea South East Europe

Cum apreciază românii obieceiurile lor alimentare?

Prof. univ. dr. Dan Vodnar

Profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare, Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca

Cum se joaca zahărul de-a v-ați ascunselea cu voi?

Dr. Delia- Reurean Pintilei

Medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Iași

Mituri în nutriția copilului cu diabet zaharat tip 1

Vineri, sesiunea III | 1815 – 2000

Dr. Loredana Vasile

Medic primar alergologie, Reghin

Ce și cum măncăm dacă suntem alergici?

Nutriționist dietetician Alina Tănăsache 

Nutriționist dietetician 

Dr. Raluca Bocai

Medic rezident endocrinologie CI Parhon, București

Experiența medicului rezident endocrinolog

Farm. Bianca Vodnar

Farmacist, Cluj Napoca
Director de proiect Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca- Institutul de Științele Vieții 

Compoziția chimică și activitățile biologice ale frunzelor de afin și merișor

Conf. univ. dr. Ginel Baciu

Medic primar pediatrie și gastroeneterologie pediatrică, Spitalul Clinic de Urgențe pentru copii, Sf Ioan, Galati

Microbiomul mereu surprizător !

Sâmbătă, sesiunea I | 0900 – 2000

Dr. Bogdan Smeu

Medic primar chirurgie generală, specialist chirurgie bariatrică, Bucuresti

Când și în ce condiții indicăm chirurgia bariatrică pentru tratamentul obezității?

Șef lucr. dr. Daniela Cîrnațu

Medic primar igienă, șef secție sănătatea în relație cu mediul
Centrul Regional de Sănătate Publică Timișoara

Micronutrienții din alimentele fortificate

Farm. Nicoleta Răducanu

Farmacist primar, specialist în Laborator Farmaceutic, specialist în nutriție Clinică și Comunitară

Recomandări nutriționale și de stil de viață în sindromul de intestin iritabil

Șef lucr. dr. ing. Irina Mihaela Matran

UMFST “George Emil Palade”, Facultatea de Medicină
Departamentul de Nutriție comunitară și igiena alimentelor

Nutrivigilența în bolile reumatologice

Sâmbătă, sesiunea II | 1100 – 1215

Dr./Psihoterapeut Miruna Lovinescu

Psihoterapeut, coach 

“S-a îngrășat de prea mult bine”-studiu de caz și principiile românilor.

Nutriționist dietetician Monica Sânpălean

Dietetician autorizat, coordonator programe de nutriție în cadrul centrului IntegraViva din Târgu-Mureș

Intervenția nutrițională în cazul copilului cu obezitate

Dezbatere
Contaminarea alimentelor în contextul schimbărilor climatice

Conf. univ. dr. Radu Ciprian Tincu

Medic primar ATI/toxicologie, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti

Dr. Adrian Bîlbă

Medic veterinar Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură – Direcția Politici și Inspecții Maritime, Compartimentul Acvacultură și Pescuit Recreativ, Constanța

Nutriționist Iustin Nicolae Bilibou

Șef lucr. dr. ing. Irina Mihaela Matran

UMFST “George Emil Palade”, Facultatea de Medicină
Departamentul de Nutriție comunitară și igiena alimentelor

Dr. Valentin Veron Toma

Cercetător științific, șeful Compartimentului de Antropologie Culturală și Socială la Institutul de Antropologie “Francisc I Rainer ” al Academiei Romane