Conferința Națională de Management și Intervenție Nutrițională
Tema ediției: Valențele malnutriției
Coordonator științific: Prof. Univ. Dr. Monica Tarcea
-Webinar pe zoom 25-26 noiembrie 2022-
Prof. Univ. Dr. Monica Tarcea
Disciplina de Nutriție comunitară și igiena alimentelor, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) “George Emil Palade” din Tîrgu Mureș, coordonator științific
Dialogul intestin-creier despre malnutriție și bolile neurodegenerative
Prof. Univ. Dr. Alina Mihaela Pascu
Medic primar endocrinologie si medicină internă Brașov, Facultatea de Medicină, Universitatea Transilvania din Brașov
Paradigma comportamentului alimentar – între dismorfofobie și hedonism
Conf. Univ. Dr. Vladimir Poroch
Facultatea de Medicină, UMF “Grigore T. Popa” Iași, șef secție Îngrijiri paliative, Institutul Regional de Oncologie Iași, absolvent Nutriție și Dietetică UMF Iași
Dr. Loredana Vasile
Medic primar alergologie și imunologie clinică
Alergiile alimentare – o provocare multidisciplinară
Asist. Univ. Dr. Alice Azoicai
Medic primar pediatrie, Competență alergologie și imunologie pediatrică
Dr. Delia- Reurean Pintilei
Medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Iași
Este creierul tău de vină pentru excesul de greutate?
Tu ce emoții mănânci?
Dr./Psihoterapeut Miruna Lovinescu
Psihoterapeut integrativ, București
Șef Lucr. Dr. Daniela Cîrnațu
Medic primar igienă, șef secție sănătatea în relație cu mediul, Centrul Regional de Sănătate Publică Timișoara
Înlocuitori ai unei diete totale pentru controlul greutății
Dieta pentru cupluri, în infertilitate
Dr. Ruxandra-Maria Pleșea
Medic specialist Diabet, Nutritie, Boli Metabolice București
Dr. Alin Popescu
Medic primar medicină sportivă, cu competenţă în management sanitar şi apifitoterapie, București
Mâncăm mult, ieftin și prost! Mit sau realitate?
Denutriția/Statusul nutrițional deficitar- fața ignorată și subinvestigată a malnutriției vârstnicului.
Conf. Univ. Dr. Maria Nitescu
Medic primar igienă, București
Nutriționist/dietetician Nicoleta Tupiță
Dietetician autorizat, Nutrition Health and Wellness Manager Nestle România, Bulgaria și Țările Adriatice
Metode practice și interactive de educație nutrițională în rândul copiilor
Abordarea nutrițională a pacientului cu boală diverticulară
Farm. primar Nicoleta Răducanu
Specialist în Nutriție Clinică și Comunitară
Ing. dr. Irina Matran
UMFST “George Emil Palade”, Facultatea de Medicină, Departamentul de Nutriție comunitară și igiena alimentelor
Dieta “All food plant-based diet” este sustenabilă și sigură pentru pacienți?
Nutriția enterală – aspecte practice. În spital și în comunitate
Conf. Univ. Dr. Constantin Bodolea
Medic primar ATI Spitalul Clinic Municipal Cluj, conferentiar universitar cu experienţă didactică în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Cluj din 1993
Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu
Medic primar în specialitatea Igiena Alimentației și Nutriție în cadrul Centrului Național de Monitorizare a Riscurilor din Mediul Comunitar din cadrul Institutului National de Sanatate Publică. Conferențiar universitar la UMF „Carol Davila” din București, conduce Disciplina de Igienă și Nutriție din cadrul Facultatii de Asistenta Medicala
Înlocuitorii de masă pentru controlul greutății
Dietele pacientului oncologic- beneficii si pericole
Dr. Irina Mateieș
Medic primar de medicină de familie şi nutriţionist, specializat în nutriţie oncologică
Nutriționist Monica Sânpălean
Nutriționist Dietetician
Rolul nutriției în managementul anorexiei nervoase
Rolul intervenției dietetice și medicamentoase în controlul profilului lipidic în practica curentă
Dr. Virgil Petrescu
Medic primar cardiolog Spitalul Clinic Colentina, București
DEZBATERE
Igiena alimentatiei, a minții și a educației
Oana Geambașu
Asistent de cercetare în departamentul de Politici de Sănătate și Management din cadrul Universității Harvard Chan School of Public Health din Statele Unite ale Americii
Sorin Minea
Președintele Federaţiei Patronale din Industria Alimentară –Romalimenta
Prof. Univ. Dr. Veronica Mocanu
Medic primar endocrinologie, specialist în nutriție Inițiator proiect “Traista cu sănătate”
Prof. Univ. Dr. Monica Tarcea
Disciplina de Nutriție comunitară și igiena alimentelor, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) “George Emil Palade” din Tîrgu Mureș, coordonator științific