fbpx
Noutati si interviuri

Conf. univ. dr. Irina Magdalena Dumitru

Ce cunoasteti despre infectiile asociate bolii Covid19? În ce situație clinică severă crește riscul de infecții fungice grave? În data de 05 martie la ora 18.25 conf. univ. dr. Irina Magdalena Dumitru, medic primar infecționist, vă așteaptă la webinarul interdisciplinar Best Of, pentru a discuta cu dumneavoastră aspecte practice, pentru practica medicului de familie , farmacistului și asistentului, despre infecțiile frecvent acociate în boala Covid 19.

Întrebările sunt încurajate, așa că așteptăm cât mai multe ( în timpul webinar-ului sau înainte, pe pagina evenimentului )!

” Persoanele cu COVID-19 sever, precum cele dintr-o unitate de terapie intensivă (UCI), sunt deosebit de vulnerabile la infecțiile bacteriene și fungice.

Prevalența co-infecției a fost variabilă la pacienții cu COVID-19, putând fi de până la 50% în rândul non-supraviețuitorilor. Copatogenii au inclus bacterii, cum ar fi Streptococcus pneumoniae, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Mycoplasma pneumoniae, Chlamydia pneumonia, Legionella pneumophila și Acinetobacter baumannii; virusuri precum gripa, coronavirusul, rinovirusul / enterovirusul, parainfluenza, metapneumovirusul, virusul gripal A.

Pacienții bolnavi cu COVID-19 au niveluri mai ridicate de citokine pro-inflamatorii (IL-1, IL-2, IL-6, necroză tumorală alfa) și antiinflamatoare (IL-4, IL-10), exprimare mai mică a interferonului gamma CD4 și mai puține celule CD4 și CD8. Această situație clinică severă crește riscul de infecții fungice grave, cum ar fi aspergiloză pulmonară invazivă, candidoză invazivă sau pneumonie cu Pneumocystis jirovecii. Aceste co-infecții fungice sunt raportate cu o frecvență crescândă și pot fi asociate cu boli severe și deces. Conștientizarea posibilității de co-infecție fungică este esențială pentru a reduce întârzierile în diagnostic și tratament, pentru a ajuta la prevenirea bolilor severe și a decesului din aceste infecții.”- conf. univ. dr. Irina Magdalena Dumitru

Pentru orice detalii despre proiect,

Best of – tema editiei “Ceri si apoi dai sau dai si apoi ceri! Aceasta-i intrebarea!”

Andra (e-mail andra.bumbac@houston.ro sau la tel. 0756.030.372)