fbpx
Stiri si interviuri

Ne mai despart două săptămâni de evenimentul medical al toamnei, pe teme de toxicologie

Ne mai despart două săptămâni de evenimentul medical al toamnei, prilej cu care medici, farmaciști, asistenți medicali și psihologi au dat curs invitației la ediția a doua a Congresului Național de Toxicologie din 3-4 noiembrie, București, Hotel Ramada Nord. Atrași de varietatea temelor și de renumele lectorilor, viitorii participanți vor asista pe parcusul primelor zile de vineri și sâmbătă din luna noiembrie la o serie de expuneri actuale cu privire la toxicologie, toxicitate, mecanisme de acțiune ale diferitelor substanțe și influența acestora asupra organismului uman.

Cu această ocazie, Societatea de Științe Farmaceutice Române, afiliată EUROTOX, aduce în atenția publicului o serie de noțiuni din câmpul lexical al cuvântului cheie- Toxicologie. Vor fi dezbătute probleme cu privire la consumul de canabis și alte droguri ușoare, riscuri ale intoxicațiilor cu diverse medicamente din uzul cotidian, aspecte legislative în vederea întăririi controlului substanțelor psihoactive, reducerea toxicității medicamentelor.

Titlul acestei ediții este „Siguranța xenobioticelor și sănătatea omului, provocări actuale”. Se poate vorbi de siguranță, având în vedere că la o simplă definiție din DEX, xenobiotic (din gr. xenos- străin) nu este altceva decât orice compus chimic care se găsește în organism, dar care nu este sintetizat de acesta, pe lista de exemple găsindu-se medicamente, alcaloizi, pesticide, poluanți, substanțe chimice industriale?

Pregătiți să ne surprindă și să ne răspundă la întrebări sunt în primul rând cei trei invitați din străinătate, Prof. univ Aristidis Tsatsakis, prof. dr. Felix Carvahalo, secretar Eurotox, Prof.univ. dr Antonio Hernandez- Jerez alături de care vor mai lua cuvântul prof.univ. dr. Ulmeanu Coriolan , prof.univ. dr. farm. Eliza Gofita cu o tema foarte sugestivă – Acțiunea xenobioticelor din alimente asupra organismului uman, Chestor Sorin Oprea de la Agenția Națională Anti-drog, prof.univ. dr. Mirela Manea. Pentru a vă face o idee mai pe larg, vă invităm să consultați https://houston.ro/congrestoxicologie/.

Congresul Național de Toxicologie este creditat cu 16 puncte EFC și 9 puncte EMC.

Iar pe dumneavoastră, cadre medicale, vă anunțăm că înscrierile sunt deschise până în ziua evenimentului, așeptăm formularele de înscriere împreună cu dovada plății taxei de participare la congrestoxicologie@houston.ro . În cazul în care aveți întrebări sau întâmpinați dificultăți, vă stă la dispoziție  Daniela Popescu, la numărul de telefon 0756030316.

Nu uitați! În 3 și 4 noiembrie, Hotel Ramada Nord din București va găzdui în intervalul orar 09.00- 18.00 al fiecărei zile, Congresul Național de Toxicologie cu participare internațională, ediția  a II-a, așa că nu vă faceți alte planuri!