fbpx
Stiri si interviuri

Performanță prin Medicina Sportivă, Sănătate prin Sport la cea de-a XXVII-a Conferință Națională de Medicina Sportivă

În perioada 14-16 iunie 2018 a avut loc la București cea de-a XXVII-a ediție a Conferinței Naționale de Medicina Sportivă, eveniment organizat sub motto-ul „Performanță prin Medicina Sportivă, Sănătate prin Sport”.

Timp de 3 zile medici din diferite specialități s-au reunit la București pentru a dezbate teme de actualitate din medicina sportivă, cardiologie sportivă, traumatologie și recuperare medicală, nutriție sportivă, fizilo-kinetoterapie și psihologie, programul evenimentului subliniind caracterul multidisciplinar al acestei specialități.

Implementarea Pașaportului Biologic în controlul antidoping, efectele adverse în utilizarea suplimentelor nutritive pentru sportivi, importanța antrenamentului fizic la persoanele cu demență, durerea în sportul de performanață, moartea subită de origine aritmică la sportive, aspecte biomecanice și biochimice în apneea la sportivii de performanța sunt câteva dintre temele  ce au fost dezbătute în cadrul evenimentului.

Pe parcursul evenimentului au luat cuvântul specialiști din domeniu din România și din străinătate precum Ryan Kendrick, Peter Krustrup, Xavier Bigard. Pe agenda evenimentului s-au aflat și expoziții de specialitate și sesiuni de workshop-uri, care au completat  programul științific.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe http://www.medicinasportiva.ro/