fbpx
Stiri si interviuri

Conf.univ.dr.farm. Andreea Letiția Arsene despre Farma Practic, la final de 2017!

 „A mai trecut încă un an pentru viața farmaceutică românească, pentru noi toți, membri ai aceleiași comunități nobile, cea a Farmaciștilor din România. Suntem în prag de 2018, un an centenar în care vom sărbători Marea Unire, dar să nu uităm faptul că aproximativ  acum 100 de ani avea loc și externalizarea profesiei de farmacist versus profesia de medic, iar farmaciștii au devenit, astfel, de-a lungul deceniilor ce au urmat, personalități sociale, politice și civice de interes.

În acest context, după aproape 10 decenii, profesia de farmacist rămâne de referință în contextul social al secolului XXI, iar inițiativa HOUSTON NPA, prin evenimentele FarmaPractic, este convergentă cu istoria.

Astfel, o echipă foarte sufletistă numită HOUSTON NPA organizează, lunar/bilunar, indiferent de anotimp (viscol, ninsori, furtuni, polei, caniculă, etc.) acest eveniment științific farmaceutic numit FarmaPractic, eveniment ce reunește personalități academice, științifice, politice, dar mai ales practicieni farmaciști, dedicați pacienților ce pășesc pragul  instituției sanitare numită acum „Farmacie”, dar în trecut, „Spițerie”.

De ce sunt utile aceste evenimente FarmaPractic organizate de HOUSTON NPA? În primul rând, aceste evenimente ne reunesc, ne „re-adună”, pe noi, singurii specialiști ai medicamentului, ne fac să împărtășim experiențele noi acumulate, ne fac să ne ne cunoaștem/re-cunoaștem între noi. În al doilea rând ne fac să împărtățim experiențe/doleanțe/exigențe legate de pacienții secolului în care trăim…ceea ce este foarte important. Și nu în ultimul rând, acest eveniment aduce o contribuție foarte importantă în ceea ce privește diseminarea informațiilor farmacoterapeutice actuale.

Un ultim aspect pe care aș dori să-l subliniez este faptul că evenimentele FarmaPractic organizate de HOUSTON NPA conectează farmaciștii cu farmaciști, indiferent de județul sau regiunea de proveniență, practic facilitează comuniunea în cadrul comunității farmacutice românești, de la Humor la Herculane, de la Eforie la Poiana Brașov”.

Conf.univ.dr.farm. Andreea Arsene
Facultatea de Farmacie, București

Mulțumim conf.univ.dr.farm. Andreea  Letiția Arsene pentru căldura, energia, spontaneitatea, curiozitatea și eleganța cu care ne este alături de fiecare dată!      

www.farmapractic.ro
https://houston.ro/calendar-evenimente-houston-npa-2018/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *