fbpx
Stiri si interviuri

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice oferă sisteme de monitorizare glicemică prin campania “Act today to change tomorrow

În România sunt 3000 de copii care suferă de diabet tip 1 și sunt nevoiți să ducă un mod de viață care le afectează copilăria. Copiii trebuie să se înțepe de minim 10 ori pe zi și să facă minim patru injecții.

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice (SRDNBM) a organizat pe 9 februarie un eveniment ce a avut drept scop prezentarea rezultatelor obținute în urma campaniei de strângere de fonduri „Act Today to Change Tomorrow”, campanie prin care se încearcă îmbunătățirea vieții unor copii cu diabet de tip 1 cu ajutorul unor sisteme de monitorizare continuă a glicemiei care ar scuti copiii de 6 înțepături zilnice și le-ar permite un echilibru mult mai bun al glicemiei.

Evenimentul a avut loc la Hotel Crowne Plaza din București unde membrii Comisiei de Administrare a Fondurilor formată din medici specialiști în diabet zaharat și boli metabolice, alături de reprezentanți ai mass media au oferit sisteme de monitorizare continuă a glicemiei pentru copii cu diabet zaharat de tip 1 insulino-dependent, sisteme care să informeze in orice moment copilul, familia acestuia și medicul de nivelul glicemiei.

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și-a propus prin această campanie să le redea copiilor un stil de viață echilibrat și o zi de mâine mai bună (cu mai puține întepături) prin intermediul unor echipamente noi și mai puțin invazive.
Mai multe informații despre diabetul la copii și strângerea de fonduri puteți afla pe pagina Act today to change tomorrow, www.changetomorrow.ro.