fbpx
Stiri si interviuri

Cărțile Houston. Ultimele bucăți ale volumelor „Manualul Inimii” și „Sunt rezident, What next?”

Houston NPA prezintă Manualul Inimii și Sunt Rezident, What  next? două dintre publicațiile medicale de referință pentru domeniu, editate și publicate de Houston NPA, care s-au bucurat de un real succes atât în rândul unui public specializat, format din profesionști din domeniul medical, dar și în rândul  publicului larg, interesat de sănătatea și calitatea vieții.  

Publicat în 2013, volumul Manualul inimii reprezintă un ghid extrem de util, care propune o serie de măsuri ce pot contribui la prevenirea sau ameliorarea bolilor inimii, cunoscute ca fiind și „boli ale civilizației”. Ele reprezintă și încă multă vreme vor reprezenta una dintre cauzele principale de boală sau chiar deces pentru țările dezvoltate sau în curs de dezvoltare. În același timp însă, într-o serie de țări, prin aplicarea prevenției cardiace, numărul de îmbolnăviri prin decese și boli de inimă s-a înjumătățit, chiar dacă ele ramân, în valoare absolută, la cote înalte. În schimb, în alte țări, printre care și țara noastră, numărul bolilor de inimă, inclusiv al celor fatale, a crescut semnificativ. Manualul de față propune o serie de măsuri pe care le poate lua fiecare dintre noi, singur sau împreună cu societatea sau medicul curant, măsuri care pot reduce numărul îmbolnavirilor sau, în cazul în care bolile de inimă au apărut deja, pot ameliora semnificativ evoluția lor. Consecința va fi o mai bună calitate a vieții și o durată de viață mai lungă pentru fiecare dintre noi.
Preț volum: 25 lei

 

Sunt rezident, What next? este o carte semnată  Dr. Ștefan Cristian Gutue dedicată studenților la medicină și farmacie, precum  și medicilor rezidenți. Cartea este structurată în două părți: prima, un ghid de supraviețuire pentru trecerea de la viața de student la ritmul infernal de lucru al unui stagiu de chirurgie generală într-un spital de urgență, și a doua parte, o analiză a sistemului actual de sănătate și a oportunităților (sau a lipsei lor) în anii ce vor veni după terminarea rezidențiatului. Sunt rezident, what next? atinge subiecte precum: alegerea unei specialități, planificarea numărului de specialiști formați anual, salarizarea rezidenților, dependența tehnologică a medicului aflat la început de drum, programa practică a rezidentului, opțiunile de angajare ale unui tanar specialist în sistemul de stat sau privat, migratia medicilor, atitudinea opiniei publice față de lumea medicală.
Preț volum: 30 lei

 

Cărțile pot fi comandate online la adresa costina.turlea@houston.ro sau direct de la sediul Houston NPA – Str. Mircea Voda, nr. 42, bl. M14, sc. A, et. 1, ap. 7 si 8, Sector 3, Bucuresti.

Pentru comenzile online trebuie achitată și taxa de transport (aprox. 10 lei în București, 20 lei în țară)