fbpx
Stiri si interviuri

Diagnosticul precoce și tratamentul corect în cele mai frecvente afecțiuni din practica medicului de familie, teme principale la Practic MF, ediția XXIII

Dezbaterea privind rolul de profesionist al medicului de familie, precum și importanța sa în diagnosticarea precoce și oferirea tratamentului corect pacientului devine extrem de necesară, în contextul unei nevoi actuale de schimbare, modernizare și debirocratizare a sistemului medical de sănătate.

În cadrul ediției cu numărul 23 a Practic MF, ce va avea loc în perioada 02-03 martie 2018 la Sinaia și la care sunt așteptați să participe peste 150 de medici de familie din județele Prahova, Dâmbovița, Ilfov, București,  Buzău, Argeș, Brașov, Covasna, vor fi dezbătute teme actuale privind practica medicului de familie.

Datorită relației pe care o stabilește cu pacientul, medicul de familie este cel care ocupă un rol important în diagnosticarea precoce și prevenirea unor probleme de sănătate care pot fi depistate și rezolvate în cabinetul său, fără ca pacientul să fie nevoit să se adreseze medicilor cu diferite specialități în spitale.

Plecand așadar de la premisa că indiferent de afecţiune, medicul de familie este primul care poate interveni, prevenind complicaţiile grave, ediția 23 a Practic MF- prima din seria simpozioanelor organizate în acest an- aduce în atenție această temă, păstrând caracterul  interactiv al prezentărilor. Programul evenimentului, ce se va desfășura vineri 02 martie și sâmbătă 03 martie, include dezbateri în plen, workshop-uri și studii de caz susținute de specialiști din diferite specialități.

„În cadrul evenimentelor PRACTIC MF, organizatorul realizează ceea ce la ora actuală, în abordarea cazurilor este un „must”: abordarea multidisciplinară, în echipă. Creșterea interactivității, prin utilizarea unor instrumente inovative, puse la dispoziția participanților de către organizator, ce permit obținerea unui feedback în timp real, precum și diversitatea temelor alese constituie premisa unor reuniuni medicale de succes”, apreciază Prof. Univ. Dr. Nicolae Calomfirescu, medic primar urologie, coordonatorul științific al manifestării.

În afara interactivității, inovația și networking-ul sunt cuvintele cheie care stau la baza Practic MF, astfel, alături de numeroase oportunități de socializare, programul include și o sesiune în cadrul căreia cadrele medicale prezente la eveniment își pot exprima opiniile sau pot aduce în discuție un subiect de interes din domeniu. Organizatorii îi invită pe toți cei care vor să ia cuvântul în cadrul evenimentului să se înscrie la Tribuna Medicului de Familie. Cei interesați pot trimite un email pe adresa dana.dumitru@houston.ro.

Înscrierile la eveniment sunt deschise, iar până pe 02 februrarie taxele de participare sunt reduse!

Evenimentul este creditat EMC și EFC!

Cei care doresc să se înscrie pot completa formularul  direct pe site-ul evenimentului www.practicmf.ro, persoana de contact Andreea Acatrinei, andreea.acatrinei@houston.ro, 0756.030.353.

Următoarele ediții Practic MF din 2018:

  • 20-21 aprilie 2018, PMF Eforie Nord; Județe în target: CT, TL, CL, IL, BR, B, IF Pentru detalii click AICI
  • 18-19 mai 2018, PMF Herculane; Județe în target: CS, TM, AR, BH,AB,SM, MH, DJ, GJ, OT, HD Pentru detalii click AICI
  • 08-09 iunie 2018, PMF Clermont Covasna; Județe în target: CV, MS, HG, BC, BZ, PH, BV Pentru detalii click AICI
  • 19-20 octombrie 2018, PMF Gura Humorului; Județe în target: SV, MM, BN, NT, BT, IS Pentru detalii click AICI
  • 16-17 noiembrie 2018, PMF Poiana Brasov. Județe în target: BV, SB, AG, DB, PH, CV, HG, MS Pentru detalii click AICI

Pentru detalii și înscriere: Andreea Acatrinei, andreea.acatrinei@houston.ro, 0756.030.353

Pentru a fi la curent cu toate evenimentele marca Houston vă invităm să ne urmăriți pe www.houston.ro  www.practicmf.ro  și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/HoustonNPAofficial/